Zerrouki feliciteert doelpuntenmaker Paixão

Feyenoord te sterk voor Club Brugge, Wellenreuther keert twee strafschoppen

Landskampioen Feyenoord heeft ook z'n tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen winnend afgesloten. In Barendrecht kreeg Club Brugge met 2-0 klop. Timon Wellenreuther stopte na rust twee penalty's.

Op Santiago Giménez na (nog actief op de Gold Cup) waren alle internationals terug van verplichtingen en/of vakantie. Zodoende had trainer Arne Slot voor het duel met de Belgen heel wat te kiezen.

Officieus debuut Zerrouki

Hij stuurde een sterk elftal het veld in, met onder anderen Justin Bijlow, de door RB Leipzig begeerde Lutsharel Geertruida en officieus debutant Ramiz Zerrouki. De van PEC Zwolle overgenomen Thomas Beelen zat nog niet bij de wedstrijdselectie.

Quinten Timber, door Slot op '10' geposteerd, kreeg na een halfuur een kans om de score te openen. Op aangeven van Mats Wieffer draaide hij knap weg bij zijn directe tegenstander, maar zijn poging met links verdween vervolgens ruim over het vijandelijke doel.

Arne Slot geeft aanwijzingen

Feyenoord slaagde er richting het einde van de eerste helft in om het verschil te maken. Eerst maakte Danilo uit een voorzet van Javairô Dilrosun de 1-0 en even later schoot Igor Paixão vanaf rechts diagonaal raak: 2-0.

Slot bracht de tweede helft een compleet nieuw elftal, met onder anderen Timon Wellenreuther, Thomas van den Belt en de van Newcastle United gehuurde Yankuba Minteh. De Gambiaan was zaterdag tegen PEC Zwolle (3-1 winst) nog trefzeker.

Wellenreuther pakt twee penalty's

Na een uur spelen werd ook het hele team van Club Brugge gewisseld. De Belgen kregen daarna nog een penalty na een overtreding van Neraysho Kasanwirjo. Wellenreuther keerde de inzet van Romeo Vermant.

Timon Wellenreuther

De Duitse doelman had in de slotfase wederom een antwoord op een strafschop, ditmaal van de voet van Cisse Sandra. Daardoor bleef het bij 2-0, ook omdat Minteh de lat trof.

Feyenoord vervolgt de oefencampagne zaterdag tegen Union Sint-Gillis. Daarna volgen nog duels met Villarreal en Benfica. Vrijdag 4 augustus staat de Johan Cruijff Schaal tegen PSV op het programma.

AZ won eerder op de dag een besloten oefenwedstrijd tegen Standard Luik: 4-3. Bij de Alkmaarders ontbrak Tijjani Reijnders. De 24-jarige middenvelder wordt in verband gebracht met een overgang naar AC Milan. AZ zou inmiddels een tweede (verhoogd) bod hebben ontvangen uit Italië.

Na 45 minuten spelen keek de ploeg van coach Pascal Jansen tegen een 1-3 achterstand aan. Namens de Belgen vond Nederlander Noah Ohio drie keer het net. Dani de Wit scoorde voor AZ, dat op trainingskamp is in het Overijsselse De Lutte. Jesper Karlsson miste nog een strafschop voor AZ.

Ernest Poku namens AZ in het duel met Sjachtar Donetsk

In de tweede helft werd er twee keer een half uur gespeeld. Zico Buurmeester en Yusuf Barasi brachten AZ weer op gelijke hoogte met Standard. Met een raak schot bezorgde Ernest Poku AZ de winst.

Eerder deze week speelde AZ een oefenwedstrijd tegen Sjachtar Donetsk. Die wedstrijd eindigde in 3-3.