NOS Sport

Gegniffel om vraag voor Hassan: 'Vier onderdelen op één Spelen? My goodness'

Gegniffel om vraag voor Hassan: 'Vier onderdelen op één Spelen? My goodness'

Sifan Hassan geniet momenteel van een zoektocht naar haar limieten. De 1.500 meter, 5.000 meter, 10.000 meter én marathon lopen volgend jaar op de Olympische Spelen? "Dan moet ik vanaf morgen elke dag gaan trainen", lacht ze de vraag weg.

Het is een vraag tijdens een persconferentie in Londen, op zondag de locatie voor diverse wedstrijden in de Diamond League-reeks, waar natuurlijk meer in opgesloten zit. Hassan staat namelijk dit jaar opnieuw garant voor succes.

Zo verraste de tweevoudig olympisch kampioen in april vriend en vijand op de marathon in Londen en won ze in juni bij de FBK Games met overmacht de 10.000 en 1.500 meter. Hassan maakte daarnaast bekend dat ze in oktober als klap op de vuurpijl de marathon van Chicago gaat lopen. En loopt ze daarvoor ook nog de WK atletiek in Boedapest.

Gniffelen

Er wordt wat gegniffeld als Hassan de vraag over haar theoretisch mogelijke programma op Spelen in Parijs gesteld krijgt. Meedoen aan vier onderdelen op de lange afstand op één Spelen klinkt onwaarschijnlijk. Alleen al het idee. Met "my goodness" laat het Britse sprintkanon Zharnel Hughes blijken hoe onmenselijk dat eigenlijk klinkt.

Sifan Hassan (links) met collega-atleten Noah Lyles, Hannah Cockroft en Zharnel Hughes tijdens het persmoment in Londen

Zondag hoopt Hassan in een volgepakt London Stadium - er worden 50.000 toeschouwers verwacht - een antwoord te krijgen op hoe het met haar vorm is gesteld. Ze komt dan uit op de 5.000 meter.

"Ik probeer mezelf dan even uit de comfortzone te halen en wil kijken waar ik nu sta", zegt ze tegen de NOS.

De atletiekvedette is er nog niet uit of ze het tijdens de WK in Boedapest (19 tot en met 29 augustus) bij de 5.000 en 10.000 meter houdt. Ze denkt er namelijk nog over na om net als bij de Spelen in Tokio in 2021 op de 1.500 meter uit te komen.

De vrouwen op deze afstanden zijn echt rocksterren geworden.

Sifan Hassan over de concurrentie in de atletiekwereld

"Ik merk dat ik steeds beter in vorm raak. Ik ga drie dagen van tevoren bepalen wat ik ga lopen", aldus Hassan. "Ik wil geen blessure oplopen, ook met het oog op de Olympische Spelen van volgend jaar."

Het is voor Hassan belangrijk dat de Spelen van Parijs nu dichter bij huis zijn dan in 2021 (Tokio). "Ik wil daarom slim met mijn trainingen omgaan."

Dankbaar

Hassan geniet van de concurrentiestrijd met bijvoorbeeld de Keniaanse Faith Kipyegon en de Ethiopische Letesenbet Gidey. "De vrouwen op deze afstanden zijn echt rocksterren geworden", aldus Hassan

"Het maakt niet uit welke afstand ik ga lopen, het wordt sowieso moeilijk. De concurrentie maakt mij scherper. Als zij hard lopen, wil ik ook harder lopen. Ik ben mijn concurrenten dankbaar dat zij zo sterk zijn, want daardoor word ik ook beter."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl