Danny Noppert
NOS Sport

Noppert klaar op World Matchplay na matig optreden tegen Aspinall

Danny Noppert is in de achtste finales uitgeschakeld op de World Matchplay. De 32-jarige darter uit Joure imponeerde niet en verloor van Nathan Aspinall, het werd 11-9. Dirk van Duijvenbode is de enig overgebleven Nederlander in het toernooi.

Afgelopen weekend wonnen van Duijvenbode en Noppert hun partij in de eerste ronde, terwijl Michael van Gerwen verrassend werd uitgeschakeld. Maandag lukte het Raymond van Barneveld niet zijn terugkeer op het 'zomer-WK' op te luisteren met een overwinning.

Tegen Aspinall, de nummer negen van de wereld, maakte Noppert (achtste) geen moment indruk. De Fries gooide een sober gemiddelde van ruim 91, zijn Engelse tegenstander 98.

Terug naar 9-9

Noppert keek het grootste gedeelte van het duel tegen een achterstand aan, maar zag Aspinall ook niet echt uitlopen. Sterker nog: op 9-8 wist Noppert te breken en kwam zo op 9-9. Het was een korte opleving. De Nederlander verloor daarna de volgende twee sets, waardoor Aspinall zich plaatste voor de kwartfinale.

Van Duijvenbode speelt woensdagavond voor een plek bij de laatste acht. De 'Aubergenius', zoals de bijnaam van de nummer elf van de wereld luidt, treft de als zesde geplaatste Luke Humphries.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl