Michael van Gerwen
NOS Sport

Van Gerwen strandt in eerste ronde World Matchplay, Noppert en Van Duijvenbode door

Michael van Gerwen is in de eerste ronde van de World Matchplay uitgeschakeld door Brendan Dolan (10-7). De vroege uitschakeling is opvallend omdat de Brabander vorig jaar de winnaar was van het toernooi in Blackpool. Ook won hij vorige week nog de Poland Darts Masters.

Van Gerwen, die de laatste weken wel werd geplaagd door tandproblemen, begon moeizaam aan de wedstrijd en kwam op 5-2 achterstand.

Daarna herpakte de drievoudig winnaar van de World Matchplay zich en werd het 5-5. Het finishen wilde niet echt vlotten en dus ging de Noord-Ier er met de zege vandoor.

Andere Nederlanders wel door

Eerder vandaag bereikten Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode wel de volgende ronde. Noppert versloeg Martin Schindler (10-8) en Van Duijvenbode was te sterk voor Kim Huybrechts (12-10).

Danny Noppert wist wel te winnen vandaag

Raymond van Barneveld begint op maandag tegen Ryan Searle aan zijn toernooi. Hij keert na vijf jaar terug in Blackpool.

In de Engelse badplaats strijden de beste 32 darters van de wereld tussen 15 en 23 juli om de titel bij de World Matchplay, ook wel bekend als het 'zomer-WK'. Het is een van de belangrijkste toernooien in het darts.

De spelers strijden om een prijzenpot van zo'n 935.000 euro. Anders dan op het WK wordt er bij dit toernooi niet in sets gestreden, maar uitsluitend in legs. Elke wedstrijd moet gewonnen worden met minstens twee legs verschil.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl