NOS Nieuws

Wekdienst 14/7: laatste ministerraad voor zomerreces • Frankrijk viert feestdag met 45.000 agenten

Goedemorgen! Het demissionaire kabinet komt vandaag bijeen voor de laatste ministerraad voor het zomerreces. En de rechtbank in Rotterdam doet uitspraak in de zaak over de dodelijke schietpartij op een zorgboerderij in Alblasserdam.

Eerst het weer: vandaag start met zon, maar later neemt de bewolking toe en maakt vooral het westen kans op lichte regen. De temperatuur stijgt naar 22 tot 27 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het demissionaire kabinet komt bijeen voor de laatste ministerraad voor het zomerreces. Het is de eerste keer dat de ministers als demissionair kabinet vergaderen.
  • De rechtbank in Rotterdam doet uitspraak in de zaak over de dodelijke schietpartij op een zorgboerderij in Alblasserdam, vorig jaar, en de moord op een schoenmaker in Vlissingen die daaraan voorafging. Tegen de verdachte John S. (39) uit Oud-Alblas is vorige maand dertig jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.
  • Frankrijk viert de nationale feestdag Quatorze Juillet met vuurwerkshows en een grote parade. Dit jaar zijn er 45.000 agenten ingeschakeld om ongeregeldheden te voorkomen.

Wat heb je gemist?

Rob Jetten (36) wil Sigrid Kaag opvolgen als lijsttrekker van D66, zegt hij in een interview met het AD. Het is volgens hem "tijd voor een nieuwe generatie" en Jetten zegt "de jeugdigheid, de ervaring en de bereidheid om samen dingen op te lossen" te brengen.

Gisteren werd duidelijk dat Kaag bij de komende verkiezingen geen lijsttrekker van D66 wordt en de politiek verlaat. "Mijn werk trekt een wissel op mijn gezin", zei ze in een gesprek met Trouw. In mei deden haar dochters oproep aan hun moeder om iets anders te gaan doen. De politica wordt zwaar beveiligd vanwege bedreigingen.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Stichting Hope4Ukraine organiseert sinds het uitbreken van de oorlog inzamelingsacties en transporten naar Oekraïne. Sinds vorige zomer stuurt de groep uit Leeuwarden ook vrijwilligers naar het land die helpen met de wederopbouw.

Deze Nederlanders helpen in hun vakantie met de Oekraïense wederopbouw

Fijne vrijdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl