Jonathan Schoop in actie voor Detroit Tigers.
NOS Sport

Tegenvallende Schoop moet halverwege MLB-seizoen weg bij Detroit Tigers

De gouden generatie van honkballers uit het Koninkrijk der Nederlanden in de Amerikaanse Major League Baseball begint langzaam uit te doven. Vrijdag werd Jonathan Schoop te kennen gegeven dat er geen toekomst voor hem is bij Detroit Tigers.

Dat is opvallend, omdat het honkbalseizoen in de Major League pas halverwege is.

De leiding van de Tigers zag de noodzaak om een plek vrij te maken in hun selectie van veertig man. Daarvan is de tegenvallende Schoop het slachtoffer geworden.

De status van de 31-jarige Schoop is 'Designated for Assignment', wat zoveel betekent als dat zijn contract eenzijdig is opgezegd. Schoop, die sinds 2020 voor de Tigers speelde, kan nu vrijblijvend worden opgepikt door een ander team.

De honkballer, geboren op Curaçao, heeft sowieso recht op uitbetaling van het restant van zijn contract, naar verluidt 3,5 miljoen dollar (zo'n 3,2 miljoen euro).

Alleen Bogaerts nog

Afgelopen najaar speelde Schoop nog met Oranje in de World Baseball Classic, waar de groepsfase het eindstation was. Daar was hij eerstehonkman in een binnenveld met Didi Gregorius, Xander Bogaerts en Andrelton Simmons.

Van die vier speelt op dit moment alleen Bogaerts nog in de top van de Major League, al vallen de prestaties met San Diego Padres een beetje tegen. Gregorius tekende onlangs een contract bij Seattle Mariners, maar moet zich eerst nog bewijzen in de minor leagues.

Jonathan Schoop aan slag namens het Koninkrijk der Nederlanden tegen Taiwan bij de World Baseball Classic.

Jurickson Profar, die vorig jaar nog dicht tegen de World Series aanzat met de Padres, speelt nu in de kelder van de Major League bij Colorado Rockies.

Josh Palacios, die op de World Baseball Classic debuteerde voor het koninkrijsteam, lijkt met Pittsburgh Pirates al kansloos voor de play-offs.

Albies en Jansen in All-Star Game

Over Ozzie Albies (Atlanta Braves) en Kenley Jansen (Boston Red Sox) bestaan geen twijfels. Albies en Jansen zijn beiden geselecteerd voor de prestigieuze All-Star Game.

Pitcher Jansen speelde al vier keer in de vriendschappelijke wedstrijd tussen de beste spelers van Major League, maar nog niet eerder deed hij dat als speler uit de American League.

Tweedehonkman Albies - die met Atlanta het beste winstpercentage van de Major League heeft - werd voor de derde keer geselecteerd. In 2017 was Schoop, toen nog actief voor Baltimore Orioles, ook uitgenodigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl