NOS Sport

Gregorius tekent bij Seattle en mag hopen op 1.000ste honkslag in MLB

Honkballer Didi Gregorius is in de herfst van zijn carrière dicht bij een terugkeer in de Amerikaanse Major League Baseball. De 33-jarige international van het Nederlands team heeft een Minor League-contract getekend bij Seattle Mariners.

In de Minor League krijgt Gregorius de kans om zich te bewijzen en een plek in de hoofdmacht van de ploeg aan de Amerikaanse westkust af te dwingen.

De korte stop debuteerde al in 2012 in de MLB voor Cincinnati Reds. In de tien jaar die volgden speelde Gregorius ook voor Arizona Diamondbacks, New York Yankees en Philadelphia Phillies.

999 honkslagen

In die periode was hij nét niet goed voor 1.000 honkslagen. Gregorius staat op 999 en hoopt bij Seattle Mariners zijn 1.000ste honkslag te maken.

Vorig jaar leek er een einde aan zijn MLB-carrière te komen, toen de geboren Amsterdammer wegens tegenvallende prestaties werd weggestuurd bij de Phillies. Gregorius was vervolgens lange tijd clubloos. In mei tekende hij in Mexico bij Algodoneros.

Met het koninkrijksteam van Oranje werd de Curaçaoënaar in 2011 wereldkampioen. Ook dit voorjaar behoorde Gregorius nog tot de selectie van het Nederlands team, dat bij de World Baseball Classic in de groepsfase werd uitgeschakeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl