De rave begon in de nacht van vrijdag op zaterdag
NOS NieuwsAangepast

Belgische politie ontruimt militair terrein waar illegale rave aan de gang was

De illegale rave op een militair terrein in België is beëindigd. Afgelopen nacht begon het feest met zo'n 200 mensen. De autoriteiten maakten zich zorgen, omdat er niet-ontplofte munitie op het terrein zou liggen.

Volgens Belgische media is het terrein inmiddels ontruimd. Tien mensen die niet meewerkten, zijn opgepakt. De rave was op het militaire domein Groot Schietveld, tussen Brecht en Wuustwezel, op zo'n tien kilometer van de grens met Nederland. Groot Schietveld ligt in een natuurgebied en wordt door het leger ook gebruikt als schietterrein.

De gouverneur van Antwerpen, Cathy Berx, noemde het "risicovol en gevaarlijk" om in het gebied te zijn. De omgeving werd afgezet door politie en brandweer en toegangswegen werden afgesloten om te voorkomen dat er nog meer feestvierders op af zouden komen.

Een verslaggever van de Gazet van Antwerpen was vannacht bij de rave. Hij sprak van "erg luide muziek, trippy lichten en feestvierders van allerlei nationaliteiten".

De verslaggever maakte deze beelden:

Zo'n 200 mensen feesten illegaal op militair terrein in België

Volgens Het Laatste Nieuws zijn er ook Nederlandse agenten opgeroepen om de Belgische collega's te ondersteunen.

Op het terrein ontstond twee jaar geleden een grote natuurbrand, nadat militairen hadden geoefend met brandbare lichtspoorkogels. Honderden hectare bos en heide brandden toen af.

Escalatie voorkomen

Eind april was er ook al veel te doen om een illegale rave in België op een ander militair terrein, in Sint-Truiden. Omdat er duizenden mensen op af kwamen, besloot de politie niet in te grijpen om escalatie te voorkomen. Het feest duurde uiteindelijk het gehele weekend.

Op de rave in Sint-Truiden waren toen ook veel Nederlanders:

Illegale rave in België met veel Nederlanders

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl