NOS Sport

Van de Zandschulp toont veerkracht: 'Ik heb er wat meer werktennis van gemaakt'

Van de Zandschulp toont veerkracht: 'Ik heb er wat meer werktennis van gemaakt'

"Ik heb toch een wat mindere periode gehad en dan is het altijd fijn om een wedstrijd te winnen. Misschien niet met het mooiste tennis, maar dat is af en toe ook nodig."

Voor Botic van de Zandschulp kwam zijn eerste zege sinds 22 april dan ook als geroepen. De nummer 44 van de wereld versloeg in de eerste ronde op Wimbledon de Chinees Zhang Zhizhen in vijf sets: 2-6, 7-6 (3), 7-6 (6), 3-6, 6-2.

Veerkracht

Na het verlies van de eerste set keek de eerder door een voetblessure gekwelde Van de Zandschulp vervolgens tegen een 4-1 achterstand aan. De Nederlander toonde echter veerkracht.

"Ik probeerde eigenlijk te goed te spelen in het begin, volgens het ideale plaatje. Ik heb er toen wat meer werktennis van gemaakt. Ik denk dat dat wel een belangrijke fase was in de wedstrijd."

Van de Zandschulp op Wimbledon in vijf sets langs Chinees Zhizhen

Want hij knokte zich terug in die tweede set en pakte deze alsnog, via een tiebreak. Daarna ging het op en af, maar in de vijfde set gaf Van de Zandschulp zijn Chinese opponent het nakijken.

Vrijdag wacht in de tweede ronde de als 31ste geplaatste Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina. "Ik ben benieuwd hoe ik mij morgen voel. Dit was toch mijn eerste lange wedstrijd op gras. Het gaat een strijd worden. We gaan zien hoe het loopt."

Eervol ten onder

Voor Wimbledon-debutant Gijs Brouwer was de eerste ronde wel het eindstation. De qualifier ging eervol ten onder tegen Alexander Zverev: 4-6, 6-7 (4), 6-7 (5).

"Ik baal een beetje van die gemiste kansen in de tweede set", doelde hij op de twee setpoints die hij bij een 6-5 voorsprong niet benutte.

Brouwer: 'Ik baal een beetje van die gemiste kansen in de tweede set'

"Het enige dat ik mij echt kan verwijten. Voor de rest ben ik gewoon blij met de ervaring en hoe ik heb gespeeld."

De nummer 153 van de wereld wil nog altijd richting top-100 van de ATP-ranking. Brouwer reist na zijn uitschakeling af naar het Amerikaanse Newport. Daar hoopt hij, ook op gras, punten te pakken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl