NOS SportAangepast

'Ondermaatse' Griekspoor onderuit op Wimbledon, duels Van de Zandschulp en Brouwer verzet

Griekspoor direct onderuit op Wimbledon in partij over twee dagen

Tallon Griekspoor ligt er al uit op Wimbledon. De Nederlander, die onlangs het grastoernooi van Rosmalen won en als 28ste was geplaatst in Londen, kon een achterstand tegen Márton Fucsovics niet rechtzetten: 4-6, 2-6, 4-6.

Dinsdag begon Griekspoor aan zijn partij tegen Hongaar. Door aanhoudende regen werd dat duel gestaakt - het stond toen 6-3, 3-1 in het voordeel van Fucsovics - en vandaag uitgespeeld.

Duels Van de Zandschulp en Brouwer verzet

Botic van de Zandschulp en Gijs Brouwer moeten hun eerste bal nog slaan op Wimbledon. Hun eerste ronde werd al verplaatst van dinsdag naar woensdag en vandaag werden hun wedstrijden zelfs doorgeschoven naar donderdag. Van de Zandschulp speelt donderdag om 12.00 uur en Brouwer om 14.00 uur.

En dat terwijl Novak Djovokivc al de derde ronde heeft bereikt. Hij en andere toppers spelen telkens op een overdekte hoofdbaan en hebben dus geen last van de regen.

De organisatie van Wimbledon laat weten dat er geen speciale regels zijn met betrekking tot het afwerken van het speelschema. In het geval van Van de Zandschulp is het volgens de organisatie een kwestie van pech.

"Het schema is afhankelijk van veel factoren, zoals bijvoorbeeld televisiezenders en de rust voor de spelers. Maar het is niet zo dat alle wedstrijden uit de eerste ronde eerst moeten zijn afgerond, voordat partijen uit de tweede ronde kunnen aanvangen."

Griekspoor slordig

Griekspoor speelde twee dagen op rij slordig. Hij verbeterde na de verloren tweede set zijn spel wel, maar met vier onnodige fouten in game negen schonk de geboren Haarlemmers Fucsovics de beslissende break.

Met name zijn slechte start op dinsdag kostte Griekspoor naar eigen zeggen de kop. "De schade was te groot om het vandaag goed te maken", vindt hij. "Ik neem het mezelf ook kwalijk dat ik het daar heb laten lopen. Ik kwam dinsdag geen moment in de wedstrijd. Mijn tegenstander deed het ook goed, maar ik was ook gewoon ondermaats."

Griekspoor na nederlaag op Wimbledon: 'Dit neem ik mezelf kwalijk'

Het koele weer op Wimbledon was volgens Griekspoor niet in zijn voordeel. Hij kon de afgelopen weken onder warme en dus snelle omstandigheden vaak een beroep doen op zijn harde eerste service.

"Dat was nu niet het geval en ik werd afhankelijk van werktennis. Daar stond ik met name op dinsdag niet voor open", erkent hij. "Ik vul het vandaag wel iets beter in, maar het was niet goed genoeg om van een goede Fucsovics te winnen."

Vriendendienst

Griekspoor komt nu nog uit in het dubbelspel met zijn landgenoot Bart Stevens. De twee kennen elkaar goed. Stevens werkt aan een loopbaan in het dubbelspel en krijgt daarbij soms hulp van Griekspoor. "Je kunt het een vriendendienst noemen", zegt de tennisser, die eraan toevoegt na een intensieve periode aan vakantie toe te zijn.

Het ATP-toernooi in het Amerikaanse Washington, dat op 29 juli begint, wordt het eerstvolgende toernooi dat Griekspoor gaat spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl