In samenwerking met
Rijnmond
NOS Voetbal

Excelsior begint zonder nieuwe spelers aan voorbereiding: 'Hebben laagste begroting'

Excelsior nog druk met zoektocht naar nieuwe spelers

Met een kleine selectie is Excelsior begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Een te kleine selectie eigenlijk. Gisteren bij de eerste trainer werd duidelijk dat het op transfergebied angstvallig stil is gebleven bij de Kralingers.

Arthur Zagré en Sven Nieuwpoort zetten weliswaar een handtekening onder een vernieuwd contract, maar nieuwe spelers zijn er nog niet. Toch wordt hard gewerkt aan een volwaardig Excelsior.

"Achter de schermen zijn we druk bezig met het versterken van de selectie", zegt technisch manager Niels van Duinen tegen RTV Rijnmond. "Een van de prioriteiten ligt bij het behouden van de gehuurde spelers. Deze jongens zijn van waarde geweest en we hopen er stiekem op dat Kik Pierie volgend seizoen weer in Kralingen voetbalt."

De selectie van Excelsior op de training

Pierie kwam afgelopen seizoen op huurbasis van Ajax uit voor Excelsior. De 22-jarige verdediger staat deze transferzomer in de belangstelling van onder meer sc Heerenveen. Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen geeft aan dat zijn geduld eindig is: "Na een tijdje moet je ook doorschakelen. We kunnen helaas niet eeuwig wachten."

'Taabouni past perfect', maar kan naar Qatar

Dijkhuizen wijst er ook op dat hij afgelopen week heeft gesproken met Feyenoord-speler Mohamed Taabouni. "Hij is een goede speler en heeft een jaar bijna niet gespeeld. We zoeken naar talentvolle jongens die bij hun huidige club weinig aan spelen toekomen. Taabouni past perfect in dat plaatje en ook bij deze speler moeten we gaan zien of we hem binnen kunnen halen."

Dat is maar zeer de vraag. Excelsior heeft concurrentie van het grote geld. Een nog onbekende club uit de Qatar Super League wil de ex-speler van AZ ook vastleggen.

Mo Taabouni

Excelsior zag smaakmaker Marouan Azarkan vertrekken naar FC Utrecht en nam afscheid van Maxime Awoudja en Nathan Markelo. Yassin Ayoub ontbrak op de training. Hoewel hij nog wel mag meetrainen, lijkt de voormalig speler van onder meer Feyenoord en FC Utrecht zijn laatste wedstrijd voor Excelsior gespeeld te hebben.

"We zijn vorig seizoen aan iets moois begonnen, maar de verwachtingen waren aan beide kanten anders", stelt technisch manager Van Duinen. "Ayoub traint nog wel bij ons, maar hij heeft de ruimte om iets anders te zoeken."

Geen abc'tje

Dat de club moeite heeft om nieuwe spelers aan te trekken, is niet zo gek. Excelsior heeft de laagste begroting van de eredivisie, lager zelfs dan die van verschillende clubs uit de eerste divisie. "Zij kunnen meer besteden dan dat wij kunnen. Het is daarom elk jaar weer een uitdaging", zegt Dijkhuizen.

Sven Nieuwpoort

Hoe het ook uitpakt, het wordt spannend voor Excelsior. Afgelopen seizoen wist de club slechts 32 doelpunten te maken in de eredivisie. Alleen FC Groningen deed het (nog) slechter. Op 13 augustus begint het eredivisieseizoen met een uitwedstrijd tegen NEC.

"Op basis van cijfers van afgelopen jaar weten wij dat de kans niet groot is dat je aankomend jaar, met deze statistiek, in de eredivisie blijft", zegt Van Duinen. "We moeten gericht gaan zoeken naar doelpuntenmakers, al is dat geen abc'tje in onze positie. Excelsior zal heel kritisch en zorgvuldig te werk moeten gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl