Feyenoord viert de zestiende landstitel
NOS Voetbal

Feyenoord begint seizoen tegen Fortuna; PSV-Utrecht en Ajax-Heracles in openingsweekend

Feyenoord begint op zondag 13 augustus (om 14.30 uur) het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Dat blijkt het programma dat de KNVB dinsdag bekend heeft gemaakt.

De Rotterdammers werden in mei voor de zestiende keer landskampioen en gaan nu onder leiding van trainer Arne Slot op jacht naar titelprolongatie.

Concurrent en bekerwinnaar PSV speelt een dag eerder om 16.30 uur in Eindhoven tegen FC Utrecht. Ook Ajax, dat afgelopen seizoen op de teleurstellende derde plaats eindigde, begint met een thuiswedstrijd. Op zaterdag 12 augustus (om 18.45 uur) tegen het gepromoveerde Heracles Almelo.

Opening in Volendam

FC Volendam en Vitesse openen vrijdagavond 11 augustus om 20.00 uur het seizoen in het vissersdorp. De overige vijf duels van de eerste speelronden: PEC Zwolle - Sparta Rotterdam, NEC - Excelsior, Heerenveen - RKC Waalwijk, Almere City FC - FC Twente en AZ - Go Ahead Eagles.

Het volledige programma van de eredivisie wordt in de loop van woensdagochtend gepubliceerd.

De laatste twee speelronden in de eredivisie vinden plaats op zondag 12 mei en zondag 19 mei.

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen de landskampioen Feyenoord en bekerwinnaar PSV staat gepland voor vrijdag 4 augustus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl