Jurriën Timber
NOS VoetbalAangepast

Ajax raakt Oranje-international Timber kwijt aan Arsenal: clubs zijn akkoord

Ajax en Arsenal hebben een akkoord bereikt over een transfer van Jurriën Timber, bevestigen bronnen aan de NOS. De Engelse topclub betaalt zo'n 40 miljoen euro voor de verdediger. Via bonussen kan het bedrag nog oplopen tot 45 miljoen euro.

De Oranje-international tekent bij Arsenal waarschijnlijk een contract voor vijf jaar.

Tiende Nederlander bij Arsenal

Bij Arsenal wordt Timber de tiende Nederlander en de eerste sinds Oguzhan Özyakup de club in 2012 verliet. Bij de nummer twee van het afgelopen Premier League-seizoen komt Timber in aanmerking voor de positie recht centraal achterin en de rechtsbackpositie.

Na een aantal magere jaren zijn de Gunners bezig met een opmars. Na een sterk afgelopen seizoen investeert de club deze transferperiode fors. Eerder kwam Declan Rice voor ongeveer 120 miljoen euro over van West Ham United en werd er 70 miljoen euro overgemaakt aan Chelsea om Kai Havertz over te nemen.

De 22-jarige Timber kwam op 14-jarige leeftijd in de jeugdopleiding van Ajax terecht. De Amsterdammers namen hem destijds over van Feyenoord. Op 7 maart 2020 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

Het seizoen erop groeide Timber al snel uit tot basisspeler en werd hij aan het eind van dat seizoen opgenomen in de EK-selectie van het Nederlands elftal, zonder dat hij eerder deel uit had gemaakt van de selectie. Hij speelde tot nu toe vijftien interlands.

Bij Ajax werd Timber twee keer kampioen en won hij één keer de KNVB-beker.

Opvolger Timber

Als opvolger voor Timber zou Ajax oud-Feyenoorder Jeremiah St. Juste op het oog hebben, meldt de doorgaans goed ingevoerde website 1908. De verdediger speelt op dit moment bij Sporting Clube de Portugal. St. Juste verliet in 2019 Feyenoord voor het Duitse Mainz 05.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl