Raymond van Barneveld
NOS Sport

Van Barneveld verslaat na vijf jaar eindelijk Van Gerwen weer: 'Kan het nog altijd'

Een sensatie tijdens de European Darts Matchplay in het Duitse Trier. Raymond van Barneveld (56) slaagde erin Michael van Gerwen te verslaan (6-3). De Hagenees, die sinds 2018 niet meer won van zijn landgenoot, kan zich daardoor opmaken voor de achtste finales.

"Soms kan VfB Stuttgart van Bayern München winnen", zei Van Barneveld na afloop bij ViaPlay. "Michael is de beste speler van de wereld, maar hij heeft vandaag niet zijn beste wedstrijd gespeeld." Van Gerwen staat derde op de wereldranglijst van dartbond PDC, Barney staat 31ste.

Van Gerwen begon nog voortvarend aan de wedstrijd met een 2-0 voorsprong. Daarna kwam Van Barneveld knap terug door zes van de zeven legs te winnen. Belangrijk was een schitterende 138-finish bij een 3-3 stand.

In april 2018 won Van Barneveld voor het laatst van Van Gerwen, dat gebeurde tijdens de Premier League-speelronde in het Rotterdamse Ahoy. 7-5 werd het toen.

"Ik werk elke dag heel hard, dat werpt zijn vruchten af. Ik ben hier heel erg blij mee", vertelt de Nederlandse dartlegende, die nog niet uitgerangeerd is. "Deze zege laat zien dat een 56-jarige het nog altijd kan."

Behalve Van Barneveld zitten ook Dirk van Duijvenbode en Gian van Veen bij de laatste zestien. Vooral laatstgenoemde is opmerkelijk: Van Veen staat namelijk 89ste op de wereldranglijst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl