Michael van Gerwen
NOS SportAangepast

Van Gerwen stelt opnieuw teleur en moet ook in Leeds zijn koffers vroeg pakken

Voor Michael van Gerwen is de dertiende speelronde van de Premier League in Leeds uitgelopen op een deceptie. De Nederlander ging al in de kwartfinales onderuit tegen hekkensluiter Peter Wright: 3-6. Michael Smith pakte de eindoverwinning.

Van Gerwen verloor na zijn teleurstellende optreden van vorige week in Rotterdam, met meteen een verlies tegen Nathan Aspinall, zijn leidende positie in de Premier League aan Gerwyn Price.

De Nederlander met de bijnaam 'Mighty Mike' was in Leeds dan ook gebrand op eerherstel, maar zijn gemiddelde (94,64) was onvoldoende en bovendien miste hij te veel dubbels.

Van Gerwen, die vorig jaar in Leeds de finale won van James Wade, startte nog wel sterk met een 154-finish. Daarna ging het bergafwaarts. Wright brak hem in de vijfde, zevende en laatste leg. Zijn eerste matchdart was meteen raak.

Wereldkampioen Smith bereikte in Leeds de finale, waarin hij Price met 6-4 versloeg. Bij de laatste vier was Smith ook al te sterk voor Van Gerwen-bedwinger Wright: 6-2.

In totaal zijn er zestien speelrondes in de Premier League. Van Gerwen was de beste op de vierde, vijfde en zesde speelavond, maar haalde op de afgelopen zeven avonden slechts één keer de finale.

Volgende week gaat de Premier League verder in Manchester. De play-offs, waar Van Gerwen zich vrijwel zeker voor gaat plaatsen, zijn eind volgende maand in Londen.

Dutch Darts Championship

Van Gerwen keert na zijn eliminatie snel terug naar Nederland om deel te nemen aan het Dutch Darts Championship in Leeuwarden. Daar komt hij zaterdagavond voor het eerst in actie.

Onder anderen Raymond van Barneveld, Danny Noppert, Smith en Jonny Clayton geven ook acte de présence.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl