Christophe Galtier
NOS Voetbal

PSG-trainer Galtier zit vast op verdenking van discriminatie

Christophe Galtier, de hoofdtrainer van de Franse topclub Paris Saint-Germain, is door de politie in hechtenis genomen op verdenking van discriminatie. De zaak speelt sinds 2021, toen hij nog trainer van OGC Nice was.

Galtier zou in een email aan technisch directeur Julien Fournier hebben geschreven dat er "te veel zwarte en islamitische spelers in de ploeg" zouden zitten. In april, toen bekend werd dat de politie een onderzoek had ingesteld, ontkende de 56-jarige coach de aantijgingen.

Het openbaar ministerie in Frankrijk meldt dat Galtier en zijn zoon John Valovic-Galtier momenteel in de cel zitten. De komende 24 uur moet duidelijk worden of het duo weer vrij wordt gelaten of vast blijft zitten.

In de zomer van 2021 haalde Nice onder meer de Nederlandse spelers Justin Kluivert, Calvin Stengs en Pablo Rosario binnen. Galtier vertrok aan het einde van dat seizoen naar topclub PSG.

Nieuwe trainer

De afgelopen twee seizoenen leidde Galtier de club uit Parijs naar de landstitel. Maar ondanks de aanwezigheid van sterspelers als Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar bleef het vurig gewenste succes in de Champions League uit.

De verwachting is daarom dat Galtier op korte termijn plaats moet maken voor de Spaanse trainer Luis Enrique. De eerste training van PSG in het nieuwe seizoen staat op 10 juli gepland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl