Arne Slot met de kampioenschaal in 2023
NOS Voetbal

Slot wint voor tweede keer Rinus Michels Award en is klaar voor nieuwe seizoen

Arne Slot heeft voor het tweede jaar op rij de Rinus Michels Award gewonnen voor beste trainer van de eredivisie. De Feyenoord-trainer veroverde dit jaar de landstitel met de Rotterdamse club. Vorig jaar kreeg de 44-jarige Slot de prijs ook, nadat hij met Feyenoord de finale van de Conference League had bereikt en derde werd in de eredivisie.

Slot hield Ron Jans (FC Twente), Pascal Jansen (AZ), en Joseph Oosting (RKC Waalwijk) achter zich. De winnaar wordt op basis van stemmen gekozen. Alle coaches in het betaalde voetbal mogen kiezen wie zij de beste van het seizoen vonden.

  • ANP
    Guus Hiddink reikt de prijs uit aan Arne Slot
  • ANP
    Guus Hiddink reikt de prijs uit aan Arne Slot. Dick Schreuder, Pascal Jansen en Ron Jans kijken toe

Slot is de vierde trainer die de prijs twee opeenvolgende jaren in ontvangst neemt. Guus Hiddink won als trainer van PSV in 2005 en 2006, Frank de Boer won als trainer van Ajax in 2013 en 2014 en Erik ten Hag deed het als Ajax-trainer in 2019 en 2021.

De prijs voor beste trainer van de eerste divisie was voor Dick Schreuder. De 51-jarige coach van PEC Zwolle, en broer van Alfred Schreuder, leidde de Zwolse club naar de tweede plek in het tweede niveau van Nederland.

Schreuder kreeg meer stemmen dan John Lammers (Heracles Almelo) die kampioen werd met de club uit Almelo, Alex Pastoor die met Almere City verrassend promoveerde, Rob Penders (FC Eindhoven) en Maurice Verberne (MVV Maastricht).

Slot is klaar voor nieuwe seizoen

Het seizoen is nu zo'n vier weken klaar. De zomervakanties zijn voor de voetballers alweer (bijna) voorbij. En dus gaat de voorbereiding op het seizoen 2023/24 al beginnen. Sommige clubs starten deze week al. Feyenoord en Slot genieten nog even van de rust, hoewel Slot er al wel weer klaar voor is.

"Ik ben fris en we hebben nog een weekje te gaan voordat we weer beginnen", zegt Slot in Zeist bij de uitreiking van zijn prijs. "Eigenlijk zeg ik iets dat niet waar is, want de afgelopen twee, drie weken heb ik mij ook alweer voldoende met het nieuwe seizoen beziggehouden."

Trainer ben je allang niet meer in je eentje: 'Als je staf goed staat, helpt dat'

Dagelijks op de app gezeten met algemeen directeur Dennis te Kloese? "Of bellend", grinnikt Slot. "Maar dat was vorig seizoen ook zo. En toen was er de lastige bijkomstigheid dat Frank Arnesen (destijds technisch directeur, red.) met zijn gezondheid zat. Daar kwam ook nog eens bij dat we vijftien spelers verloren."

"Nu verliezen we er misschien wel twee of drie, maar hebben we er ook alweer twee aangetrokken met Ramiz Zerrouki en Thomas van der Belt." Het lijkt er dus op dat Feyenoord een rustige voorbereiding tegemoet gaat.

"Dat is in de voetballerij onmogelijk te voorspellen, maar het zal in mijn hoofd rustig blijven want ik ga vanaf volgende week weer volle bak aan de slag met mijn staf om het elftal weer zo goed mogelijk te laten voetballen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl