Megan Rapinoe en Alex Morgan na het winnen van de wereldtitel in 2019
NOS Voetbal

Oranje-tegenstander VS onthult WK-selectie met Rapinoe en Morgan in bijzondere video

Megan Rapinoe en Alex Morgan behoren zoals verwacht tot de WK-selectie van de Verenigde Staten. Het iconische tweetal van het Amerikaanse vrouwenvoetbal gaat zijn vierde eindronde spelen.

Op 27 juli zijn de Verenigde Staten de tegenstander van Nederland in de tweede groepswedstrijd op het WK.

Naast Rapinoe en Morgan gaat ook verdedigster Kelley O'Hara haar vierde WK spelen. Middenveldster Julie Ertz en keepster Alyssa Naeher maakten ook deel uit van de Amerikaanse ploeg die in 2015 en 2019 de wereldtitel veroverde.

Celebrities maken selectie bekend

De WK-selectie werd via een video op sociale media wereldkundig gemaakt, op een manier die je wel aan Amerikanen kunt overlaten

Zo verleenden onder anderen president Joe Biden, zangeres Taylor Swift, basketbalicoon Shaquille O'Neal en skiester Mikaela Shiffrin hun medewerking.

Naast de routiniers is er ook ruimte voor talent in de selectie. Zo kreeg de 22-jarige Sophia Smith, de Speelster van het Jaar in 2022 in de National Women's Soccer League, een uitnodiging van bondscoach Vlatko Andonovski.

Dochter Dennis Rodman

Ook Trinity Rodman is geselecteerd. De 21-jarige speelster is de dochter van voormalig basketbalvedette Dennis Rodman, die in de jaren tachtig en negentig furore maakte bij onder meer Detroit Pistons en Chicago Bulls.

De Verenigde Staten spelen op 22 juli hun eerste groepsduel met Vietnam. Op 27 juli staat de confrontatie met Nederland op het programma en op 1 augustus maakt de VS zich op voor de confrontatie tegen Portugal.

Het WK voetbal in Australië en Nieuw-Zeeland begint op 20 juli. Nieuw-Zeeland opent dan in Auckland het toernooi met de groepswedstrijd tegen Noorwegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl