Romee Leuchter
NOS Voetbal

Aanvaller Leuchter valt verrassend af voor WK, ook slecht nieuws voor Tuin

Romée Leuchter en Alieke Tuin zijn afgevallen uit de voorselectie van Oranje voor het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. De aanvaller van Ajax en de verdediger van Fortuna Sittard kregen het nieuws vandaag te horen van bondscoach Andries Jonker.

De voorselectie van Oranje bestaat nog uit 28 speelsters. Van hen zullen er voor de start van het WK nog vijf moeten afvallen.

De 22-jarige Leuchter speelde elf interlands en maakte daarin twee doelpunten, allebei op het EK van vorig jaar tegen Zwitserland. Afgelopen seizoen maakte ze achttien goals in de eredivisie, waarmee ze als derde eindigde op de topscorersranglijst.

Mede door de afwezigheid van de geblesseerde Vivianne Miedema, leek Leuchter goede kans te maken op een plek in de WK-selectie.

Het afvallen van de eveneens 22-jarige Tuin is minder opvallend. Ze heeft nog geen enkele interland gespeeld.

"Iedereen weet dat ik dit hartstikke moeilijk vind, maar het hoort bij topsport", zei bondscoach Jonker eerder op de dag tegen de NOS over het laten afvallen van twee speelsters.

Jonker neemt vandaag al van twee speelsters afscheid op weg naar WK

Het trainingskamp van Oranje begon maandag in Zeist. Volgende week dinsdag verplaatst het kamp zich naar Horst in Limburg. Op 2 juli wordt in Kerkrade de uitzwaaiwedstrijd tegen België gespeeld.

Op 7 juli vertrekt Oranje naar Australië, waarna het op 18 juli doorreist naar Nieuw-Zeeland, waar de drie groepswedstrijden worden gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl