John Heitinga
NOS Voetbal

Heitinga heeft 'gemengde gevoelens' na vertrek bij Ajax en wil ooit terugkeren

John Heitinga heeft voor het eerst gereageerd op zijn vertrek bij Ajax. Zondag meldde de club dat de wegen van Heitinga en Ajax definitief scheiden.

Heitinga zegt in een tweet dat hij "met gemengde gevoelens" vertrekt bij Ajax, maar wel met het streven om ooit terug te keren bij de club, die hij diende als speler, trainer van het Jong-team en de laatste maanden als hoofdtrainer.

Heitinga ruilde Jong Ajax in januari in voor het eerste team, als tijdelijk vervanger van Alfred Schreuder. Twee weken geleden bleek al dat Ajax niet met Heitinga door wilde als hoofdtrainer vanwege de teleurstellende resultaten.

Maurice Steijn werd benoemd als nieuwe hoofdtrainer van Ajax en zondag bleek dat er ook geen plek meer is voor Heitinga in een andere functie. Hij had als trainer van Jong Ajax nog een contract tot halverwege 2025.

Heitinga streeft dus naar een terugkeer en dankt de supporters van de club voor de steun. "Dank voor jullie jarenlange support, Ajacieden! Met in het bijzonder het laatste half jaar."

Onder leiding van Heitinga eindigde Ajax op de derde plaats, waardoor de club komend seizoen is veroordeeld tot deelname aan de Europa League. In de finale van de KNVB-beker verloor Ajax van PSV en in de Europa League werd Ajax onder zijn leiding uitgeschakeld door Union Berlin.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl