NOS Sport

Pas in slotfase komen hockeysters veelvuldig tot scoren tegen Amerika: 6-0

Vorig jaar versloegen de Nederlandse hockeysters in de Pro League Team USA nog met 10-0, maar zo'n forse uitslag zat er vandaag niet in. De vrouwen, regerend olympisch en wereldkampioen, domineerden zoals verwacht wel de wedstrijd, maar sleepten die pas in de slotfase met 6-0 binnen.

"Je moet Nederland ontregelen, in plaats van dat je zelf kansen gaat creëren", zei de Amerikaanse coach Craig Parnham in de rust bij een 2-0 stand in het voordeel van Oranje. Die uitspraak was spot on.

Toon al na twaalf seconden gezet

Al na twaalf seconden in het eerste kwart zorgde Nederland voor de eerste corner, die ze niet verzilverden, maar de toon was gezet. De Nederlandse speelsters dwongen de Amerikanen veelvuldig over links, zodat ze de bal met hun forehand konden onderscheppen.

Het baltempo lag echter te laag om de tegenstander op de knieën te dwingen.

Luna Fokke maakt de stand af met een schitterende backhandslag

Het spel leverde na een half uur 'maar' twee goals op: de eerste van Pien Dicke uit een strafcorner en daarna een eigen goal die werd toegeschreven aan Joosje Burg, die de bal het laatst voor Nederland aanraakte.

Oranje sleept er in de Pro League tegen de Verenigde Staten meestal flink meer uit. Na een lauw derde kwart werd het aantal goals in de slotfase dan eindelijk opgekrikt.

De ene goal na de ander vliegt erin

Eerst benutte Renée van Laarhoven een strafbal door de bal strak en hard in de linkerbovenhoek te pushen. Eentje uit het boekje. Krap twintig seconden later maakte goaltjesdief Dicke de 4-0, door na een voorzet de bal slim over de keeper te wippen.

Daarna was het Marijn Veen die de 5-0 binnentikte, nadat de keeper de bal niet onder controle had voor de doellijn.

De hockeysters gaven nog even flink gas en dat resulteerde twee minuten voor tijd in een schitterende goal uit een snoeiharde backhandslag van Luna Fokke: 6-0.

Op 23 juni staat Nederland in het Wagener Stadion tegenover Duitsland en op 24 juni speelt het team tegen Nieuw-Zeeland. De returns zijn op 26 en 26 juni, ook in Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl