Russische Aleksandrova treft landgenoot Koedermetova in tennisfinale Rosmalen

Aleksandrova heeft aan twee sets genoeg voor finaleplek in Rosmalen

Jekaterina Aleksandrova heeft zich als eerste geplaatst voor de vrouwenfinale van het grastoernooi in Rosmalen. De Russische was in de halve eindstrijd te sterk voor Aljaksandra Sasnovitsj: 6-1, 7-6 (1).

Aansluitend wist Veronika Koedermetova, de nummer 10 van de wereld, in twee sets af te rekenen met Viktoria Hruncakova. Na een overtuigende eerste set denderde de Russin in ijltempo door: 6-3, 6-2.

Aleksandrova sterk van start

Aleksandrova ging voortvarend van start met harde opslagen. De 28-jarige Russin gaf Sasnovitsj geen enkele kans, die bovendien een aantal onnodige fouten maakte en moeite had om in een goed ritme te komen.

De Russische trok de eerste set moeiteloos naar zich toe met 6-1.

Sasnovitsj sterker, maar niet genoeg

In de tweede set kwam Sasnovitsj een stuk beter in de wedstrijd. De Belarussische had minder mislukte dropshots, maakte een aantal aces en kwam op een 3-4 voorsprong door de game van Aleksandrova te breken.

Bij een stand van 5-5 weerde Sasnovitsj zich met alles wat ze in zich had en moest een tiebreak uiteindelijk de beslissing brengen. Daarin was het Aleksandrova die excelleerde en op één na alle punten pakte.

Favoriet Koedermetova maatje te groot voor Hruncakova

In de tweede halve finale klopte Koedermetova volgens verwachting de Slowaakse Hruncakova.

Het verschil op de wereldranglijst tussen Koedermetova (WTA-14) en de Slowaakse Viktoria Hruncakova (WTA-144) is groot, maar toch was het niet meteen een gewonnen wedstrijd voor de Russin. Ze moest er aanvankelijk hard voor werken.

In de eerste set wist de 26-jarige Koedermetova twee keer van een 0-30 achterstand de game naar zich toe te trekken. Ook overleefde ze twee breakpoints die ze tegen kreeg.

In het begin van de tweede set verzilverde de 25-jarige Hruncakova meerdere kansen en wist ze terug te komen naar 2-2. Maar meer games zaten er voor haar niet in. Koedermetova had meer veerkracht, kwam terug naar 4-2 en pakte direct door via een lovegame naar 5-2, voordat ze de wedstrijd definitief besliste.