Juan Ayuso
NOS Wielrennen

Ayuso wint koninginnenrit in Zwitserland, ernstige val Mäder

Juan Ayuso heeft op indrukwekkende wijze de koninginnenrit in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De 20-jarige Spanjaard reed in de vijfde etappe, over 211 kilometer, op de laatste van drie Alpenreuzen in een ruk naar de koplopers en kwam solo over de meet.

De UAE-renner zette zijn aanval op vier kilometer van de top van de Albulapass (17 km. à 6,8 procent) in. Een gat van een kleine minuut op Neilson Powless, Antonio Tiberi en Rui Costa, als enigen overgebleven van een kopgroep van 36, werd binnen een paar kilometer gedicht door de nummer drie van de Vuelta.

Ayuso klom door zijn zege naar plaats drie in het klassement en staat nu achttien tellen achter Mattias Skjelmose, die de leiding overnam van Felix Gall.

Ernstige val Mäder

Op de Albulapass, waar renners met een vaart van meer dan 100 kilometer per uur van af raceten, kwamen twee renners ten val: Magnus Sheffield en Gino Mäder.

De Zwitserse Mäder was er het ernstigste aan toe: hij moest gereanimeerd worden en is met de traumahelikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis vervoerd.

De Amerikaanse Sheffield liep minder ernstige verwondingen op, aldus Blick. De ploeg van de 21-jarige renner INEOS Grenadiers meldt dat hij is uitgevallen en dat ze snel met updates zullen komen.

De Ronde van Zwitserland duurt nog tot en met zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl