Joshua Zirkzee
NOS Voetbal

Jong Oranje speelt laatste oefenduel voor EK gelijk tegen Japan

Jong Oranje heeft de laatste oefenwedstrijd voor de start van het Europees kampioenschap niet kunnen winnen. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi speelde tijdens het voorbereidende trainingskamp in Oostenrijk met 0-0 gelijk tegen het olympisch elftal van Japan.

Over precies een week speelt Oranje in de Georgische hoofdstad Tbilisi bij het EK onder 21 het eerste groepsduel tegen België. Van de Looi, die na het EK wordt opgevolgd door Michael Reiziger, liet tegen oefentegenstander Japan nog niet echt in zijn kaarten kijken. Hij gebruikte het duel om al zijn spelers nog een keer aan het werk te zien. Op derde doelman Jasper Schendelaar na, kreeg iedereen speelminuten.

"Aan de ene kant was dat omdat iedereen zich zo kan laten zien, zodat ze in het plan kunnen spelen. Aan de andere kant zijn spelers die je negentig minuten laat spelen in de dagen erna minder belastbaar. En we willen eigenlijk vol doortrainen", verklaarde Van de Looi na afloop.

Beide ploegen creëerden weinig kansen. Ajax-aanvaller Brian Brobbey kwam de tweede helft in de ploeg en zorgde nog wel voor wat gevaar, maar ook hij wist niet te scoren.

Micky van de Ven, onlangs uitgeroepen tot speler van het jaar bij Wolfsburg, droeg in de eerste helft de aanvoerdersband. Die droeg hij in de tweede helft over aan Quinten Timber.

Van de Looi zag 'goede en mindere dingen' bij Jong Oranje: 'Veel informatie'

Van de Looi kon tegen Japan niet beschikken over Jurgen Ekkelenkamp. De middenvelder van de Belgische kampioen Antwerp FC heeft na een lang seizoen last van zijn enkel en hamstring en kreeg nog wat langer rust in aanloop naar het toernooi.

In de voorbereiding op het EK oefende Oranje ook al tegen België (2-1 winst), Roemenië (0-0), Noorwegen (3-0 winst) en Tsjechië (1-1). Volgens Van de Looi is de ploeg goed op weg richting de eerste wedstrijd, die volgende week woensdag wordt gespeeld tegen Jong België.

"Ik heb qua voetbal een aantal goede dingen gezien", aldus de bondscoach. "Er waren ook dingen minder, maar ik vond ons vandaag prima in hoe we op het veld stonden en gestreden hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl