Michael Reiziger
NOS Voetbalβ€’

Reiziger volgt Van de Looi op als coach van Jong Oranje

Michael Reiziger volgt Erwin van de Looi op als coach van Jong Oranje. De bij Ajax vertrekkende assistent-trainer tekent bij de KNVB voor twee jaar, tot en met het EK van 2025.

"Ik ben blij en vereerd dat ik deze kans krijg. Het is een geweldige mogelijkheid om te gaan werken met de grootste voetbaltalenten van ons land. Ik heb natuurlijk veel met jonge voetballers gewerkt, dus die ervaring sluit perfect aan", zegt Reiziger in een eerste reactie.

Terugkeer naar Zeist

"Uiteindelijk gaat het natuurlijk wel om presteren, dus we gaan er alles aan doen om succesvol te zijn. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan."

Het is voor Reiziger een terugkeer naar Zeist. In 2014 was hij al assistent van Oranje onder 17. In 2017 werd de voormalig verdediger met Jong Ajax kampioen van de eerste divisie.

Dat was een primeur, niet eerder pakte een beloftenteam de titel in die competitie. Daarvoor was hij jeugdtrainer en assistent bij Sparta Rotterdam.

Nigel de Jong, directeur topvoetbal bij de KNVB, is blij met de komst van Reiziger. "Het is een goede zaak dat een oud-topspeler als Michael zijn kennis en ervaring voor Jong Oranje gaat inzetten."

"Hij kent de voetballerij, weet wat topsportmentaliteit inhoudt en is een gerespecteerde naam in binnen- en buitenland", zegt De Jong. "Met zijn achtergrond als trainer van Jong Ajax heeft hij natuurlijk ervaring met de toptalenten en hij heeft laten zien dat hij daar het beste uit kan halen."

Ajax en AC Milan

Reiziger kwam als voetballer uit voor onder meer Ajax, AC Milan, FC Barcelona en PSV. Hij won de Champions League, de wereldbeker en zes landstitels. Tussen 1994 en 2004 speelde Reiziger 72 keer voor het Nederlands elftal.

Komende maand speelt Jong Oranje het EK in GeorgiΓ« en RoemeniΓ« nog onder leiding van Van de Looi, die al eerder zijn vertrek had aangekondigd bij de KNVB.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl