Sarah van Aalen
NOS Sport

Volleybalsters ondanks aardige start ruim onderuit tegen Turkije in Nations League

De Nederlandse volleybalsters hebben niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen Turkije in de Nations League. Ondanks dat er met vlagen indrukwekkend gespeeld werd, won Turkije ruim: 31-29, 25-21, 25-15.

Nederland, dat nog altijd wacht op de eerste overwinning tijdens het toernooi, staat veertiende op de Nations League-ranglijst met één punt. Alleen Kroatië en Zuid-Korea staan daaronder met nul punten.

De eerste set tegen Turkije begon gelijk opgaand. Nederland kwam verschillende keren op twee punten voorsprong, maar de Turken - zesde op de wereldranglijst (Nederland staat dertiende) - kwamen iedere keer terug. De ploeg van Felix Koslowski kreeg liefst vijf setpoints, toch trok Turkije de set naar zich toe.

'Nederland speelt sneller'

Nederland begon daarna uitstekend aan de tweede set en stond zelfs met 15-9 voor. "Ze spelen sneller dan wij", sprak Turkije-trainer Giovanni Guidetti zijn speelsters streng toe tijdens een time-out.

Guidetti, die Nederland in 2015 en 2016 onder zijn hoede had, zag Turkije weer op gelijke hoogte komen. Daarna stoomde het door: de Turken wonnen met een aanzienlijk verschil de tweede set.

Dat was een forse klap voor Nederland. In de laatste set kon Turkije de 3-0 - en de overwinning - makkelijk over de streep trekken.

Deze week hebben de volleybalsters nog drie kansen om punten te pakken. Aanstaande vrijdag wacht Polen, in het weekend treffen de Nederlanders Italië en Bulgarije.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl