Ramiz Zerrouki met masker
NOS Voetbal

Dankzij Zerrouki is FC Twente dicht bij Europa: 'Hij toont drive en plezier'

Toen Jan Streuer afgelopen donderdag de bal van het hoofd van Ramiz Zerrouki zomaar het doel van Sparta Rotterdam in zag vliegen, dacht hij met heel veel genoegen terug aan de voorbije winterstop.

De technisch directeur van FC Twente sloeg toen namelijk voor de zoveelste keer een bod van Feyenoord op Zerrouki af. Nu maakte uitgerekend de Algerijnse middenvelder de cruciale 1-1 in de laatste minuut tegen Sparta in de eerste wedstrijd van de finale van de play-offs, waardoor Twente nog nadrukkelijker mag blijven dromen van Europees voetbal.

"Ik ben wel heel erg blij dat hij toen is gebleven", zei Streuer bij RTV Oost. "Ik weet 100 procent zeker dat als we hem toen hadden laten gaan, we nu hadden gezegd dat we als hij was gebleven verder waren gekomen."

In de zomer maakt Zerrouki alsnog de overstap naar De Kuip, Twente accepteerde in mei een bod van 8 miljoen euro.

Streuer zag Zerrouki de afgelopen maanden alleen maar nóg beter worden. "Hij is heel professioneel doorgegaan. Hij toont drive en plezier. En deze goal maakt het helemaal mooi."

Geen kopper

En dat terwijl de 25-jarige Zerrouki haast nooit scoort. Eentje had hij er dit seizoen pas gemaakt, in 39 wedstrijden. Maar die tweede, in de blessuretijd tegen Sparta, zou weleens van grote waarde kunnen zijn voor de Tukkers.

"Gelukkig viel-ie op het laatst nog en hebben we een goede uitgangspositie voor de return", sprak Zerrouki zelf, die tot zijn verbazing ook nog eens met het hoofd scoorde.

"Ik ben aanvallend niet echt een kopper, verdedigend wel. Maar Sadílek gaf een geweldige bal, die er goed tussen viel. Ik zette mijn hoofd ertegen en hij viel binnen. Een geweldig moment."

Bekijk de samenvatting van Sparta Rotterdam - FC Twente

Zerrouki is niet de enige betrokkene bij het huidige Twente-succes die aan zijn laatste dagen in Enschede bezig is. Ook Streuer en trainer Ron Jans gaan deze zomer weg. Streuer is trots op wat de 64-jarige oefenmeester heeft neergezet in drie jaren bij de club.

Hij vindt zeker niet dat Jans' rol overschat wordt. "We hebben gewoon fantastisch voetbal gespeeld. Je kan als trainer heel veel willen, maar het is juist de kunst hoe je dat er bij een team inbrengt."

"Daarbij heeft hij er een geheel van gemaakt. Als je ziet hoe die goal van Zerrouki wordt gevierd, hoe iedereen er dan op af gaat. Ze spelen als een team."

Een eerbetoon in de Grolsch Veste aan Ron Jans, met op rechts Jan Streuer

Volgend seizoen is er veel anders bij Twente. Naast Streuer, Jans en Zerrouki zouden ook Virgil Misidjan, Vaclav Cerny en een aantal anderen weleens weg kunnen gaan.

Bruggink

Arnold Bruggink gaat in Streuers voetsporen treden, als nieuwe technische man. Streuer tempert de verwachtingen: seizoenen als de afgelopen twee, waarin FC Twente in de eredivisie achtereenvolgens als vierde en vijfde eindigde, zijn niet vanzelfsprekend.

Toch denkt Streuer dat Bruggink het goed kan gaan doen. "Wie weet stelt hij een nog beter team dan ik samen. Het is natuurlijk een ervaringsvak, maar ik heb veel vertrouwen in hem."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl