In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Groningen roept Kamerleden op conclusies eindrapport gaswinning te steunen

"Kamerleden, overtuig en dwing het kabinet om alle conclusies van het eindrapport te onderschrijven en over te nemen. U bent aan zet." Die boodschap is vandaag te lezen in paginagrote advertenties in diverse kranten.

De provincie Groningen schrijft in de advertentie zich "eindelijk gehoord en gezien" te voelen door de conclusies van de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen, maar is teleurgesteld over de reactie van het kabinet.

"De stap voorwaarts is te beperkt. Het inlossen van de ereschuld blijft steken in woorden." Reden voor de provincie om de leden van de Tweede Kamer op te roepen om de regering te dwingen om alle conclusies te onderschrijven.

"Onze wanhoop en machteloosheid", staat verder in de advertentie. "De scheuren in onze ziel, huizen en monumenten. Het wantrouwen, de langslepende procedures en de angst en zorgen voor onze kinderen. Een ongekende tragedie vastgelegd. Zwart op wit."

Ook staan verschillende Groningers, die door gasboringen veroorzaakte aardbevingen zijn getroffen, met een portret en een persoonlijke boodschap in de kranten.

Petitie 'U bent aan zet'

Vertegenwoordigers van gemeenten, provincie en waterschappen bieden vanmiddag in Den Haag ook de petitie 'U bent aan zet' aan namens alle Groningse gemeenten, de gemeenteraden, Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten.

Advertentie via Ster.nl