FC Utrecht sluit seizoen af met winst op Emmen, Douvikas gedeeld topscorer

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - FC Emmen

FC Utrecht heeft op de slotdag thuis FC Emmen verslagen (3-2). Tasos Douvikas was een keer trefzeker en zo werd de Griek samen met Xavi Simons van PSV met negentien doelpunten topscorer van de eredivisie.

Beide teams spelen volgende week nog in verschillende play-offs, Utrecht voor een Europees ticket en Emmen voor een plek in de eredivisie. Desondanks hielden beide ploegen zich niet in. Emmen-coach Dick Lukkien had wel meerdere spelers rust gegeven met het oog op de twee duels met NAC Breda.

Douvikas derde Griekse topscorer na Machlas en Giakoumakis: 'Heel fijn'

Mike van der Hoorn bracht Utrecht al na twee minuten op voorsprong. De thuisploeg bleef domineren, kreeg kansen, maar gaf toch tien minuten voor tijd de voorsprong uit handen. Ole Romeny bracht de Drenten op gelijke hoogte.

Tien Utrechters geven niet op

Een kleine tien minuten na rust kwam Utrecht voor de tweede keer op voorsprong. Dit keer was spits Tasos Douvikas het eindstation. Lang kon Utrecht niet genieten van de voorsprong. Vijf minuten later trok Mark Diemers de stand weer gelijk.

Vlak na deze gelijkmaker kreeg Van der Hoorn rood toen hij op de voet van Jasin-Amin Assehnoun ging staan. De tien Utrechters gaven niet op en aanvoerder Viergever kopte na een corner de 3-2 tegen de touwen.