VVV viert het behalen van de halve finale
NOS VoetbalAangepast

VVV verder na weer een comeback tegen Willem II, NAC simpel langs MVV

Willem II kan een snelle terugkeer in de eredivisie vergeten. Ook in de return tegen VVV werd een 2-0 voorsprong verspeeld, waarna de Venlonaren in verlenging de genadeklap uitdeelden (2-2).

De volgende tegenstander van VVV is Almere City, dat vrijdag ook al na verlenging afrekende met FC Eindhoven. NAC hield stand bij MVV (1-4) en treft nu Emmen.

Halve finales

VVV-Venlo - Almere City FC 30 mei, return 3 juni
NAC Breda - FC Emmen 31 mei, return 3 juni

Willem II had de onnozele nederlaag uit het heenduel (3-2, na ook al een voorsprong van 2-0) snel weggepoetst. Elton Kabangu en Jesse Bosch zorgden al snel voor een royale voorsprong. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Tilburgers, die gezien de krachtsverhoudingen wellicht met een nog grotere marge de rust in hadden gekund.

Hoe anders was de tweede helft. De angst sloop in het spel van de ploeg van Reinier Robbemond en Nick Venema sloeg toe bij de eerste de beste bal die hij voor zijn voeten kreeg. In de extra tijd schoot de spits nog een keer rakelings naast.

Eredivisiedroom

Zo leek Willem II aan uitschakeling te ontsnappen, want in de extra tijd herpakte de ploeg zich. Toen de ploegen uiteindelijk toch afstevenden op een beslissende penaltyserie, maakte Ozcan Yasar er plots nog 2-2 van, waardoor VVV zijn eredivisiedroom in leven houdt.

Joeri Schroijen treurt

Willem II degradeerde vorig seizoen uit de eredivisie. Maar waar mede-degradanten Heracles Almelo en PEC Zwolle snel hun draai weer vonden en uiteindelijk ook promoveerden, duurde het in Tilburg wat langer voordat de weg naar boven gevonden werd. Trainer Kevin Hofland werd zelfs tussentijds ontslagen.

Onder Robbemond ging Willem II met een ongeslagen reeks van tien duels de play-offs in, maar toonde het zich voetballend gezien van zowel zijn beste als slechtste kant.

VVV bouwde na de degradatie in 2021 langzaam aan een nieuwe ploeg, met dit seizoen een nieuwe trainer (Rick Kruys) en technisch directeur (Willem Janssen). Dankzij een zevende plaats in de competitie werd deelname aan de play-offs afgedwongen.

Verrassender was wellicht de deelname van MVV, dat met een van de kleinste spelersbudgetten van de competitie werkt.

Spits Van der Sande op doel

Mede door Ruben van Bommel, die met een prachtige assist op Dailon Livramento bijdroeg aan de Maastrichtse eretreffer. Want verdedigend gestuntel had al geleid tot NAC-treffers van Elías Ómarsson, Sabir Agougil en Ezechiel Banzuzi.

Elías Ómarsson viert de zege met de meegereisde fans van NAC

Even leek het nog spannend te kunnen worden, toen keeper Roy Kortsmit rood kreeg voor een fout op de doorgebroken Van Bommel. Met aanvaller Jort van der Sande als invalkeeper werd de slotfase echter overleefd, waarna Charles-Jesaja Herrmann aan de overkant de eindstand bepaalde (1-4).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl