En weer wint de uitploeg: beslissend vijfde duel nodig tussen Leiden en Donar

Beslissend vijfde duel nodig tussen Donar en Leiden voor landskampioenschap

De basketballers van Leiden zijn in de finale van de play-offs om de titel opnieuw naast Donar gekomen. De formatie van coach Doug Spradley had een makkelijke avond in Groningen: 45-68.

Het was voor de vierde keer op rij dat de bezoekende ploeg er met de winst vandoor ging en dus worden de play-offs beslist in het vijfde duel aanstaande maandag.

Donar begon dramatisch en keek na het eerste kwart tegen een 8-23 achterstand aan, mede door zes turnovers in de eerste tweeënhalve minuut.

De Groningers knokten zich terug tot 22-29, maar kort na rust had Leiden met 22-40 alweer een comfortabele marge. Ook in het vervolg lukte er weinig bij Donar. In totaal waren slechts 14 van de 45 pogingen raak (nul driepunters) en maar 17 van de 28 vrije worpen.

"Ook al spelen we maandag precies dezelfde wedstrijd als vandaag, dan gaat het niet zo'n groot verschil worden", voorspelt Luuk van Bree, speler van Leiden. "Ik denk dat Donar terug gaat vechten."