Vier bewoners werden via het balkon uit hun woning gehaald
In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Bewoners gered bij brand in Amsterdams appartementencomplex

In Amsterdam heeft vannacht een grote brand gewoed in een appartementencomplex. Een gezin is door de brandweer gered van een balkon. Zeven bewoners werden ter plekke nagekeken door ambulancemedewerkers. Een kat heeft de brand niet overleefd.

De brand in het complex aan de Dr. H. Colijnstraat in de wijk Geuzenveld werd rond 03.40 uur ontdekt. Een uur later was het vuur onder controle.

Twee volwassenen en twee kinderen die via hun balkon werden gered, zijn enorm geschrokken, zegt een woordvoerder van de brandweer tegen NH Nieuws. "Het hele gezin is nagekeken in de ambulance, gelukkig viel het mee."

Vier appartementen voorlopig onbewoonbaar

Het appartement van het gezin, waar de brand begon, is voorlopig onbewoonbaar. Er is veel schade door het vuur, de rook en het blussen. Ook de bewoners van drie andere woningen kunnen voorlopig niet terug naar huis vanwege rookschade. Zij zijn tijdelijk opgevangen in een hotel.

In totaal werden er vannacht twintig tot dertig mensen uit omliggende appartementen geëvacueerd. Een deel van hen kon meteen terugkeren toen het vuur uit was, anderen moeten wachten tot de schade is geïnventariseerd.

Elektrische step

De brandweer denkt dat een elektrische step, die stond op te laden in de hal van de woning, mogelijk de oorzaak is van de brand, maar gaat dat nog verder onderzoeken. "We zien helaas dat het af en toe misgaat met elektrische fietsen of steps", zei de woordvoerder in de uitzending van NH Radio.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl