Brand in appartementencomplex in Amsterdam Nieuw-West
NOS NieuwsAangepast

Brand appartementencomplex Amsterdam onder controle, man aangehouden

In een appartementencomplex in Amsterdam Nieuw-West heeft vanochtend een felle brand gewoed. De brandweer is nog bezig met nablussen. De politie heeft een 27-jarige man aangehouden op verdenking van brandstichting.

Agenten waren in de vroege ochtend naar het complex gekomen vanwege een melding van geluidsoverlast in een van de woningen. Toen ze bij de 27-jarige verdachte binnengingen, ontdekten ze dat in die woonruimte iets in brand stond.

Er zijn geen gewonden gevallen in het appartementencomplex. Zes mensen zijn nagekeken door ambulancemedewerkers, maar zij hoefden niet naar het ziekenhuis. Het pand is ontruimd.

De brand brak vanochtend uit in een woning op de tweede verdieping van het woonproject Startblok Riekerhaven, aan de Voetbalstraat. Het vuur sloeg vervolgens over naar andere woningen in het gebouw. Rond 08.30 uur waren de eerste brandweerwagens op de plek van de brand, die veel rook veroorzaakte. Om die reden adviseerde de brandweer omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te schakelen.

Er kwamen vanochtend grote zwarte rookpluimen vrij bij de brand:

Grote brand in appartementencomplex Amsterdam Nieuw-West

In het gebouw waar de brand ontstond, wonen 120 mensen. Uit dit woonblok en omliggende blokken zijn in totaal 300 tot 400 mensen geëvacueerd. In het complex wonen statushouders, werkende jongeren, studenten en net afgestudeerden. De evacués worden opgevangen in de Sporthallen Zuid.

De bewoners van het woonblok waar de brand woedde, kunnen de komende tijd vrijwel zeker niet terug, zegt de brandweer. Het is nog onduidelijk waar zij zullen verblijven. De brandweer zegt "alles op alles" te zetten om te zorgen dat bewoners van de omliggende gebouwen naar huis kunnen, maar of dit gaat lukken, is niet zeker.

Brand in appartementencomplex in Amsterdam Nieuw-West

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl