Heracles viert een feestje met supporters na de zege op NAC

Heracles blijft PEC op doelsaldo voor; volgende week ontknoping eerste divisie

Heracles Almelo gaat als koploper de laatste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie in. De Almeloërs wonnen vrijdagavond net als concurrent PEC Zwolle en staan op basis van doelsaldo nog steeds bovenaan.

Op bezoek bij NAC Breda won de koploper met 3-0, terwijl PEC voor eigen publiek met 3-1 te sterk was voor Roda JC Kerkrade.

Na 37 speelronden hebben Heracles en PEC Zwolle beide 82 punten. Het doelsaldo van de koploper valt met 59 echter net wat hoger uit dan dat van PEC (55).

Apostolos Vellios rent terug met de bal nadat hij gescoord heeft

De spannende titelstrijd wordt volgende week beslist. Heracles krijgt dan Jong Ajax op bezoek, terwijl PEC de competitie afsluit met een uitwedstrijd tegen Helmond Sport.

Lastig avondje NAC voor Heracles

Heracles liet lange tijd maar weinig zien in Breda, maar kwam na een klein uur spelen wel op voorsprong. Emil Hansson scoorde op aangeven van Anas Ouahim, die na een fraaie dribbel het overzicht behield.

Een heerlijke vrije trap (na onbesuisd uitkomen van NAC-doelman Roy Kortsmit die daarvoor rood kreeg) van Marko Vejinovic besliste de wedstrijd en vlak daarna krikte Lasse Wehmeyer het doelsaldo nog wat verder op.

Na afloop vierden de Heracles-spelers de overwinning - en de mogelijke titel - uitgebreid met de meegereisde supporters.

PEC gaf maandag de koppositie uit handen met een nederlaag tegen Jong PSV en moest dus hopen dat Heracles een uitglijder zou maken of zelf heel veel scoren.

Een door Lennart Thy benutte strafschop halverwege de eerste helft leverde PEC de voorsprong op en kort na rust schoot Haris Medunjanin de 2-0 binnen.

De tegentreffer van Lennard Hartjes maakte de wedstrijd niet alleen spannender, het leverde ook weer een minpunt op voor het doelsaldo. De treffer van Apostolos Vellios vlak voor tijd was dan ook zeer welkom voor PEC.

Na dat doelpunt moest de wedstrijd in Zwolle stilgelegd worden, omdat er bekers bier op het veld belandden door juichende supporters.

Laatste play-offticket voor VVV

VVV-Venlo stelde het zesde en laatste play-offticket veilig. Het won thuis met 2-1 van De Graafschap dankzij een goal van Daan Huisman in de extra tijd.