Erik ten Hag in het stadion van West Ham United in Londen
NOS VoetbalAangepast

Ten Hag verliest voor tweede keer in vier dagen, Arsenal blijft in spoor City

Erik ten Hag moet en zal een Champions League-ticket bemachtigen in zijn eerste jaar bij Manchester United. De trainer ligt nog altijd op koers, maar na een nederlaag bij West Ham United, de tweede in vier dagen, begint Liverpool in de nek te hijgen in de strijd om de vier bovenste plaatsen van de Premier League.

Bij winst op West Ham had United de derde plaats overgenomen van Newcastle United. Nu blijft het vierde. Nummer vijf Liverpool, dat na lang ploeteren bezig is aan een reeks met zes zeges op rij, komt stilletjes in de buurt van de 'Mancunians'.

Het was in de beginfase in Londen eigenlijk wachten op een goal van United. De bedrijvige Antony schoot net naast, net als Bruno Fernandes, Christian Eriksen en Marcus Rashford, die de paal raakte. Door een flinke misser van doelman David De Gea, die een houdbaar schot doorliet, kwam West Ham echter op voorsprong.

Ten Hag verraste door Wout Weghorst zijn eerste basisplaats in de competitie in een maand tijd te gunnen. Kort na rust werd de Nederlandse spits, die amper opviel, al naar de kant gehaald. Vlak voor het einde werd ook Tyrell Malacia gewisseld.

West Ham, komende donderdag in Londen tegenstander van AZ in de halve finales van de Conference League, neemt door de winst verder afstand van de degradatiestreep.

Arsenal wint als een van de weinigen bij Newcastle

Nummer twee Arsenal heeft bij nummer drie Newcastle United een kleine zege geboekt. In een aantrekkelijk duel waren de Londenaren met 2-0 te sterk. De achterstand op koploper Manchester City, dat een duel minder heeft gespeeld dan Arsenal, is één punt.

Lange tijd dit seizoen leek Arsenal af te stevenen op de eerste landstitel sinds 2004, maar na de 4-1 nederlaag bij Manchester City eind vorige maand heeft niet Arsenal, maar City de beste papieren voor het kampioenschap van Engeland.

Martin Ødegaard na de 1-0 tegen Newcastle

En dus is het voor Arsenal hopen dat City fouten maakt en dat het in de tussentijd zelf driepunters blijft bijschrijven. Newcastle, met Sven Botman als sterkhouder achterin, draait een keurig seizoen en had op St. James' Park alleen nog van Liverpool verloren.

Voor de thuisploeg raakte Jacob Murphy al binnen twee minuten de paal, maar daar waren de Gunners niet door van slag. Dankzij een bekeken schot van Martin Ødegaard kwam het op voorsprong en via Gabriel Martinelli kreeg het een goede kans op meer.

Newcastle miste via oud-eredivisiespeler Alexander Isak (paal) en Fabian Schär twee dotten van kansen op 1-1. Arsenal rook via Martinelli aan de 2-0, maar zijn inzet raakte de lat. Door een eigen doelpunt van Schär werd het alsnog 2-0.

Resterende duels titelstrijd

Manchester City speelt nog tegen Everton (uit), Chelsea (thuis), Brighton (u) en Brentford (u). Voor Arsenal staan er nog duels met Brighton (t), Nottingham Forest (u), en Wolverhampton Wanderers (t) op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl