Eintracht Frankfurt viert feest na tweede doelpunt

Eintracht Frankfurt herpakt zich tegen VfB Stuttgart en is bekerfinalist

Eintracht Frankfurt staat in de finale van het Duitse bekertoernooi. VfB Stuttgart - dat nog alle zeilen moet bijzetten voor handhaving in de Bundesliga - werd in een duel met twee gezichten verslagen met 2-3. In de finale is RB Leipzig de tegenstander.

Zo logisch als het lijkt, was het resultaat niet. Frankfurt - in 2022 nog winnaar van de Europa League - staat op een teleurstellende negende plek in de competitie. Daarbij boekten de Frankfurters sinds februari geen overwinning meer in de Bundesliga.

Bij VfB Stuttgart schijnt licht aan de horizon. In april was de club hekkensluiter in de competitie, maar na het ontslag van coach Bruno Labbadia (en de komst van Sebastian Hoeness) heeft Stuttgart de weg omhoog ingeslagen. Momenteel staat het op een 'veilige' vijftiende plek.

VfB Stuttgart viert het eerste doelpunt

De huidige vorm van beide teams was woensdagavond in optima forma terug te zien tijdens de eerste helft. Stuttgart speelde met vertrouwen en kwam binnen twintig minuten op voorsprong door Tiago Tomás.

Frankfurt - dat op een aantal kleine momentjes na weinig creëerde - mocht doelman Kevin Trapp danken dat het voor rust nog geen 3-0 stond. Eerst riep hij spits Serhou Guirassy, die alleen op hem afkwam, een halt toe en daarna voorkwam de keeper dat Tomás zijn tweede maakte.

Ander spelbeeld

In de tweede helft bleek hoe belangrijk die reddingen waren, want Frankfurt kwam heel anders voor de dag. Sterker nog: binnen een mum van tijd stond de ploeg ineens voor. Vijf minuten na rust maakte verdediger Evan N'Dicka gelijk en vlak erna schoot Daichi Kamada Frankfurt op voorsprong.

In tegenstelling tot de eerste helft kon Stuttgart helemaal geen vuist meer maken. Frankfurt loerde op de omschakeling en kwam een kwartier voor tijd zelfs op 3-1. Stuttgart-keeper Fabian Bredlow haalde de doorgebroken Randal Kolo Muani neer binnen het strafschopgebied. Diezelfde Muani benutte de strafschop.

Spannende slotfase

Stuttgart maakte het in de slotfase nog spannend: een van richting veranderd schot van Borna Sosa - die vlak voor tijd het veld moest verlaten met een rode kaart (twee keer geel) - viel binnen.

In de absolute slotseconden werd arbiter Daniel Schlager nog naar de kant geroepen door de VAR. Die zag een mogelijke strafschop na een ongelukkige handsbal in de defensie van Frankfurt. Na het uitvoerig terugkijken van de beelden bleef de scheidsrechter bij zijn beslissing: geen strafschop. En geen verlenging, het bleef 2-3.

Eintracht Frankfurt neemt het in de finale van de DFB-Pokal op 3 juni op tegen RB Leipzig, dat dinsdagavond op imposante wijze (5-1) won van SC Freiburg.