Nico Meijering en Inez Weskibij de bunker waar het Marengo-proces wordt gehouden

Vanavond op tv: Nederland vreest strengere natuurwetten van EU • De stand van zaken rond Weski • Ongehoord Nederland weer onder vuur

Strengere natuurplannen uit Brussel

Een nieuw Europees wetsvoorstel over natuurherstel dreigt de duimschroeven voor Nederland nog verder aan te draaien. Dit keer niet vrijblijvend, maar met specifieke doelen en jaartallen. De Nederlandse regering vreest 'verstrekkende gevolgen' voor onder meer woningbouwprojecten. Natuur- en Stikstofminister Christianne van der Wal is daarom sceptisch over de nieuwe Europese regels.

Strengere natuurplannen uit Brussel kunnen grote gevolgen hebben voor bouw

Hoe nu verder met Inez Weski?

Drie dagen haar aanhouding is bekend geworden dat Inez Weski niet langer advocaat is van Ridouan Taghi. Ze legt haar functie neer nu ze ervan wordt verdacht dat ze haar cliënt liet communiceren met de buitenwereld terwijl hij vastzat in de zwaarst beveiligde gevangenis van Nederland. Hoe gaat de zaak tegen Weski nu verder? Ook lijken er grote gevolgen voor het Marengo-proces: want welke advocaat wil Taghi nu bijstaan? Te gast is Sven Brinkhoff, hoogleraar strafrecht.

Inez Weski stopt als advocaat van Taghi na aanhouding

NPO wil dat vergunning Ongehoord Nederland wordt ingetrokken

De NPO heeft staatssecretaris Gunay Uslu van Media gevraagd de voorlopige erkenning van omroep Ongehoord Nederland in te trekken. Volgens de Raad van Bestuur geeft de omroep van Arnold Karskens ondanks drie opgelegde sancties "nog steeds" onvoldoende uitvoering aan de bereidheid tot samenwerking en is er "geen andere mogelijkheid meer dan over te gaan tot het uiterste middel dat de wetgever de NPO heeft toegekend".

We spreken er in de studio over met Jens van den Brink. Hij is advocaat en houdt zich vaak bezig met mediazaken.

NPO wil dat staatssecretaris vergunning Ongehoord Nederland intrekt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl