Roman Abramovitsj
NOS Voetbal

Vitesse moet zich bij KNVB verantwoorden over rol Abramovitsj

De KNVB wil dat Vitesse zich verantwoordt over de rol van Roman Abramovitsj bij de club uit Arnhem. Eind vorige maand meldde The Guardian dat de rijke Rus, die jarenlang veel geld stak in Chelsea, de Arnhemmers in het geheim zou hebben gefinancierd.

Volgens de Engelse krant zou oligarch Abramovitsj minstens 117 miljoen euro hebben overgemaakt om de overname van de Arnhemse club in 2010 door Merab Jordania te financieren.

De publicatie kwam op een vervelend moment voor Vitesse. De directie is bezig met een overname van de club door de Common Group, een Amerikaanse investeringsmaatschappij, maar dat traject loopt nu waarschijnlijk vertraging op.

"We staan over dit complexe dossier veelvuldig in contact met de KNVB", aldus Peter Rovers, de algemeen directeur ad interim. "Zoals bekend hebben we daar onlangs het nieuwe totaalpakket aan documenten ingediend."

'Agendapunt Vitesse'

Rovers: "Inmiddels is de licentiecommissie ook bijeengekomen, met 'Vitesse' als agendapunt. Voordat de leden zich echter over de aangeleverde stukken zullen buigen, moeten we naar verwachting een aantal vragen naar aanleiding van de recent verschenen publicatie van The Guardian beantwoorden. Dat zullen wij zo goed en snel mogelijk doen."

Rovers verwacht dat het beoordelingsproces van de overname langer gaat duren. "Maar het is uiteraard ook in ons belang dat dit zorgvuldig gebeurt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl