NOS Wielrennen

Tourwinnaar Vingegaard langer bij Jumbo-Visma, nieuw contract tot 2027

Vingegaard langer bij Jumbo-Visma: 'Dit is het beste team ter wereld'

De Deen Jonas Vingegaard heeft zijn contract bij de wielerploeg van Richard Plugge met drie jaar verlengd. Plugge is directeur van de Jumbo-Visma-formatie, maar de supermarktketen stopt eind 2024 als hoofdsponsor. Het is nog niet bekend wie de nieuwe geldschieter wordt.

De 26-jarige Vingegaard, sinds 2019 uitkomend voor Jumbo-Visma, koerst nu tot en met 2027 voor de Nederlandse ploeg, die hij vorig jaar de eerste eindzege in de Tour de France bezorgde.

'Leergierig goed te coachen'

"Jonas past perfect bij ons: hij is leergierig en goed te coachen, maar drijft ons als ploeg ook tot het uiterste", aldus Plugge. "Toen hij hier binnenkwam, was hij een ongepolijste diamant. Samen met hem hebben we grote stappen gezet en hebben we ons uiteindelijk ontwikkeld tot Tourwinnaars. Op dat topniveau willen we blijven en daarin speelt Jonas een cruciale rol."

2022: Jonas Vingegaard met de gele trui in Parijs

De Deen was dit jaar al goed voor zes etappezeges en schreef de Ronde van het Baskenland en de O Gran Camiño op zijn naam. In Parijs-Nice werd hij derde.

Volledig potentieel

"De ploeg en ik hebben een prachtig parcours afgelegd", zegt Vingegaard. "Ik voel me hier thuis en waardeer de kwaliteiten van het team en de medewerkers enorm. Iedere dag dagen we elkaar uit om nog beter te worden en ik weet dat ik hier mijn volledige potentieel kan benutten. Ik kijk ernaar uit om mijn ontwikkeling hier voort te zetten en ben ervan overtuigd dat we samen een nog hoger niveau kunnen halen."

Vingegaard rijdt sinds 2019 bij Jumbo-Visma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl