Karim Benzema viert het feest mee met Nacho en Rodrygo.
NOS Voetbal

Real Madrid pas laat langs Cádiz, oudste Williams beslist Baskische derby

Real Madrid heeft de aanstaande titel van FC Barcelona in La Liga een weekje vooruit geschoven. Tegen Cádiz, dat Real vorig jaar al twee keer punten afhandig had gemaakt, won De Koninklijke met moeite: 2-0.

Real drukte Cádiz gelijk terug, maar de thuisploeg kreeg de eerste kans: aanvoerder Alfonso Espino raakte met een diagonaal schot de paal.

Cádiz stond verdedigend goed en had in doelman David Gil een extra troef in handen: de 29-jarige Madrileen, opgeleid bij Atlético Madrid, had tot dit seizoen slechts vier wedstrijden op het hoogste niveau achter zijn naam.

Door een schorsing van eerste keus Conan Ledesma mocht Gil tegen Real voor de vierde keer op rij onder de lat staan en dat deed hij overtuigend. Zo redde hij voor rust op gevaarlijke schoten van Marco Asensio, Karim Benzema en verschillende pogingen van de uitblinkende Rodrygo.

Doelman David Gil was lange tijd de uitblinker in het duel met Real Madrid.

En als Gil toch geklopt was, schoot de lat hem te hulp. Zo knalde Benzema snoeihard tegen de onderkant van de lat, waarop de bal via de doellijn terug het veld in stuiterde.

Na rust hield Gil Cádiz overeind bij grote kansen voor Asensio, Rodrygo en Valverde. Toen Benzema de paal raakte, sloeg de wanhoop toe bij Real. Nacho brak een ruim kwartier voor tijd alsnog de ban met een schot van afstand. Vier minuten later profiteerde ook Asensio nog van de ruimte, die in de slotfase ontstond.

Oudste Williams ster in Baskische derby

De Baskische derby tussen Athletic Club (zevende in La Liga) en Real Sociedad (vierde) eindigde in een overwinning voor de thuisclub: 2-0. Grote man was opnieuw Iñaki Williams, die twee keer doel trof.

Iñaki Williams was met twee treffers de gevierde man in de Baskische derby.

In Bilbao was Athletic duidelijk de betere, maar ontbeerde aanvankelijk geluk in de afronding. Zo was Spaans international Nico Williams al twee keer dicht bij een treffer, voor zijn oudere broer Iñaki (Ghanees international) het duel besliste.

Bij zijn eerste had hij nog wat geluk, want de bal leek even zijn elleboog te raken. Bij de tweede liet hij geen ruimte voor twijfel: Williams schoot de bal als een vuurpijl in het dak van het doel.

Real Sociedad blijft op de belangrijke vierde plek in La Liga, maar ziet Real Betis - dat met 3-1 won van Espanyol - wel akelig dichtbij komen. Het verschil tussen tussen die twee is nog maar drie punten.

De stand in La Liga.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl