Karim Benzema lacht breed na zijn hattrick tegen FC Barcelona in Camp Nou

Real Madrid geeft Barcelona optater in Camp Nou en bereikt bekerfinale

Real Madrid heeft de Spaanse bekerfinale bereikt door FC Barcelona in Camp Nou een flink pak slaag te geven. Mede door een hattrick van Karim Benzema werd het 4-0 voor Real.

De tegenstander in de finale van de Copa del Rey op 6 mei is Osasuna, dat in een Baskisch onderonsje over twee wedstrijden te sterk was voor Athletic uit Bilbao.

Bij Barcelona ontbrak nog altijd Frenkie de Jong vanwege een hamstringblessure en trainer Xavi Hérnandez kon ook niet beschikken over Pedri, Ousmane Dembélé en Andreas Christensen.

Venijn in staart

De Catalanen waren in de eerste helft de betere partij, maar gingen toch met een 0-1 achterstand de kleedkamer in. In blessuretijd kreeg eerst Robert Lewandowski een geweldige kans namens de thuisploeg, maar doelman Thibaut Courtois bracht redding. In de vlijmscherpe counter die daar meteen op volgde was het wel raak voor Real.

Een schot van Vinícius Júnior ging via verdediger Jules Koundé over de doellijn. Het was de eerste treffer van de Braziliaan in een El Clásico.

Barça en Real stonden daarmee weer gelijk, maar al snel na rust namen de Madrilenen afstand. In de 50ste minuut vond Luka Modric spits Benzema, die feilloos de 2-0 binnenschoot.

Hattrick Benzema

En negen minuten later werd Vinícius in het strafschopgebied aangetikt door Franck Kessié en ging de bal op de stip. Benzema schoot de penalty onberispelijk binnen voor de 3-0. Barcelona mocht vervolgens van geluk spreken dat Rodrygo een minuut later een grote kans op de 4-0 verprutste.

De slordige Catalanen kwamen vervolgens niet verder dan twee schoten van afstand en in de 81ste minuut zorgde Benzema voor de nekslag door zijn hattrick op vijandige bodem te voltooien.