Osasuna dompelt San Mamés in rouw en plaatst zich voor Spaanse bekerfinale

Osasuna heeft het Baskische onderonsje met Athletic in de halve finales van de Copa del Rey in zijn voordeel beslist. Diep in de verlenging van het Spaanse bekerduel in San Mamés in Bilbao sloeg Pablo Ibáñez toe: 1-1. Op 1 maart had Osasuna de heenwedstrijd in Pamplona met 1-0 gewonnen.

Marokkaans international Abde Ezzalzouli, gehuurd van FC Barcelona, maakte vorige maand in het Estadio El Sadar het winnende doelpunt. De 1-0 in Bilbao kwam van de voet van Athletics clubicoon Iñaki Williams. De aanvaller tikte van dichtbij via de lat binnen.

Blijdschap bij Iñaki Williams

Verder kwam de thuisploeg niet, ondanks vurige aanmoedigingen van de fans en ondanks meerdere kansen. Een verlenging werd noodzakelijk en in de 116de minuut bezorgde Ibáñez zijn team een finaleplaats. Hij plaatste de bal uit de lucht op fraaie wijze over doelman Julen Agirrezabala in het doel.

Ernesto Valverde, trainer van Athletic, baalt

Osasuna kan zich opmaken voor de tweede bekerfinale in de clubhistorie. In 2005 verloor de club uit Pamplona de finale van Real Betis na verlenging met 2-1. Op 6 mei in Sevilla is FC Barcelona of Real Madrid de tegenstander. Dat duel wordt woensdag beslist in El Clásico. Barça won de heenwedstrijd in Bernabéu met 1-0.