Constantine Hatzidakis (links) in gesprek met de vierde official
NOS Voetbal

FA treft geen maatregelen tegen grensrechter die elleboog uitdeelde

Er zullen geen verdere maatregelen worden genomen tegen grensrechter Constantine Hatzidakis naar aanleiding van een incident met Liverpool-speler Andy Robertson. Dat heeft de FA, de Engelse voetbalbond, laten weten.

Hatzidakis was in opspraak gekomen omdat het er in de rust van de Premier League-wedstrijd tussen Liverpool en Arsenal sterk op leek dat de assistent-scheidsrechter een elleboogstoot gaf aan Robertson, nadat die iets in zijn richting had geroepen. Robertson werd daarbij op de kin geraakt.

Bekijk hier de beelden van de - al dan niet - elleboogstoot:

De FA besloot de vlaggenist voor onbepaalde tijd uit te sluiten van wedstrijden, terwijl scheidsrechtersraad PGMOL een onderzoek instelde naar diens gedrag op het veld. Dat is nu afgerond en pleit Hatzidakis vrij.

"Ik heb de FA volledig bijgestaan bij het onderzoek en heb de zaak rechtstreeks met Andy Robertson besproken tijdens een open en positief gesprek", aldus de assistent-scheidsrechter. "Het was zeker niet mijn bedoeling om contact te maken met Andy toen ik mijn arm van hem wegtrok. Ik heb daarvoor ook mijn excuses aangeboden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl