Real-aanvaller Rodrygo wordt gelanceerd
NOS Voetbal

Barcelona kan kampioenschap ruiken na uitglijder Real Madrid in La Liga

FC Barcelona kan de champagne koud zetten. Real Madrid ging zaterdag in eigen huis onderuit tegen Villarreal (2-3), waardoor er een wonder moet gebeuren om het nog spannend te maken in La Liga.

Drie dagen nadat Real aan Barcelona een mentale tik had uitgedeeld in de Copa del Rey, was het volledig de weg kwijt in het eerstvolgende competitieduel. Villarreal domineerde in Bernabéu.

De stand in La Liga na de wedstrijden van zaterdag

Toch opende Real de score, want Marco Asensio's voorzet ketste via twee verdedigers in het net. Daarna gebeurde er veel voor Courtois' neus, zonder dat de keeper echt op de proef werd gesteld.

De Chukwueze-show

Samuel Chukwueze vond kappend uiteindelijk wel de juiste route en liet de Belg kansloos. Vinícius Júnior strafte een misverstand vlak na rust af, maar Villarreal bleef komen. Aïssa Mandi's kopbal telde niet (buitenspel), José Luis Morales' 2-2 na VAR-tussenkomst wel.

Chukwueze had het het meest op zijn heupen en krulde de 2-3 fraai in de kruising. Real leek een penalty te krijgen na een handsbal van een uitglijdende Villarreal-speler, waarna de videoscheidsrechter opnieuw ingreep en de beslissing van de scheidsrechter werd teruggedraaid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl