Napoli viert een doelpunt tegen Lecce

Napoli weer dichter bij landstitel door winst op Lecce, baaldag Milan en Inter

Serie A-koploper Napoli heeft in de jacht op zijn eerste landstitel sinds 1990 (toen met Diego Maradona) met 2-1 gewonnen bij laagvlieger Lecce.

De voorsprong op nummer twee Lazio Roma is met nog negen wedstrijden te gaan negentien punten. Lazio heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

Weer puntenverlies Inter

Eerder op de dag speelde Internazionale met Stefan de Vrij en Denzel Dumfries in de basis teleurstellend met 1-1 gelijk bij nummer vijftien Salernitana. Het is al het vierde puntenverlies op rij voor de club uit Milaan na nederlagen tegen Spezia, Juventus en Fiorentina.

In Italië was het vooral de vraag of koploper Napoli zich kon herstellen van de 4-0 thuisnederlaag vorige week tegen AC Milan en of er makkelijk gescoord kon worden zonder topscorer Victor Osimhen. De Nigeriaan staat al op 21 goals, maar ligt er voorlopig uit.

Knullig eigen doelpunt nekt Lecce

Zonder Osimhen kwam Napoli in de achttiende minuut op voorsprong door een rake kopbal van rechtsback Giovanni Di Lorenzo. Napoli drukte in Lecce, een plaats in de hak van de laars, niet echt door en vlak na rust profiteerde Lecce. Federico Di Francesco kreeg de bal terug van de lat, mocht draaien in de zestien van Napoli en schoot laag binnen: 1-1. Het was al zijn zestiende doelpunt van het seizoen.

Napoli leek even van slag maar had alle geluk van de wereld in de 65ste minuut met een eigen doelpunt van Lecce. Antonino Gallo kreeg een voorzet ongelukkig op het lichaam, doelman Wladimiro Falcone had dat niet verwacht en liet de bal knullig door zijn handen glippen: 1-2.

Napoli viert de 0-1 van Di Lorenzo

De Vrij droeg bij Inter door het ontbreken van de eerste vier (!) aanvoerders de aanvoerdersband, terwijl hij de laatste weken vaker niet dan wel in de basis start. Bij tegenstander Salernitana begon Tonny Vilhena op het middenveld.

Mexicaanse WK-held sta in de weg voor Inter

Al in de zesde minuut brak oud Heracles Almelo-speler Robin Gosens de ban voor Inter na een doorgekopte bal van Romelu Lukaku. Met binnenkant voet schoot de Duits international Gosens de bal binnen, achter de Mexicaanse oudgediende Guillermo Ochoa.

De 37-jarige doelman, die namens Mexico deelnam aan maar liefst vijf WK's, streek na drie jaar in eigen land dit seizoen bij Salernitana weer neer in Europa.

Guillerme Ochoa

Ondanks vele kansen voor Inter, en een bal op de lat van Salernitana, bleef het spannend tot het einde. In de 90ste minuut kwamen de missers Inter duur te staan.

Oud-Ajacied André Onana, tegenwoordig eerste doelman bij Inter, verkeek zich op een voorzet van Antonio Candreva, die daarmee zijn oude team pijn deed: 1-1. In de vier minuten blessuretijd lukte het Inter niet om het vierde puntenverlies op rij te voorkomen.

Milan speelt gelijk

Waar Napoli de rug rechtte na de 4-0 thuisnederlaag tegen AC Milan, kon datzelfde Milan vijf dagen later niet winnen thuis tegen Empoli. In San Siro kwam het niet verder dan 0-0 tegen de nummer veertien.

Olivier Giroud, na het afgelopen WK topscorer aller tijden van Frankrijk, dacht een minuut voor tijd 1-0 te hebben gemaakt voor Milan tijdens een belegering van het doel van Empoli, maar hij raakte de bal met zijn arm voordat hij scoorde.