Dylan van Baarle
NOS Wielrennen

Van blessure herstelde Van Baarle kan titel verdedigen in Parijs-Roubaix

Dylan van Baarle miste afgelopen weekeinde de Ronde van Vlaanderen door fysiek ongemak, maar is inmiddels fit genoeg bevonden om zondag van start te gaan in Parijs-Roubaix, de wielerklassieker over Noord-Franse kasseien die hij vorig jaar op zijn naam schreef.

Van Baarle was een kleine twee weken geleden onderuitgegaan in de E3 Saxo Classic en moest vervolgens even pas op de plaats maken. Een pijnlijke knie en heup kostten de renner van Jumbo-Visma behalve de Ronde van Vlaanderen ook Dwars door Vlaanderen.

De 30-jarige Voorburger, overgekomen van Ineos, was het seizoen uitstekend begonnen met een zege in de Omloop Het Nieuwsblad, eind februari zijn eerste koers in het shirt van Jumbo-Visma.

Bekijk hieronder de lange samenvatting van de zege in Parijs-Roubaix van Van Baarle in 2022:

Bekijk hier de grootse zege van Van Baarle in Parijs-Roubaix

Een andere Nederlander is er niet bij. Taco van der Hoorn, vorig jaar nog tweede in de Roubaix-etappe in de Tour de France, kampt onder meer met een hersenschudding na zijn val in de Ronde van Vlaanderen en is enkele weken uit de roulatie.

Ook zijn ploeggenoten Biniam Girmay (hersenschudding) en Aimé de Gendt (elleboogbreuk) zijn de komende weken niet inzetbaar voor Intermarché-Circus-Wanty.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl