De Finse minister van Buitenlandse Zaken Haavisto (l) geeft de toetredingsdocumenten aan NAVO-secretaris Stoltenberg

Vanavond op tv: Finland NAVO-lid • Aanklacht Trump • Nieuwe stikstofnederlaag? • Doorstart Lightyear

Finland NAVO-lid

Finland is toegetreden tot de NAVO, op de dag af 74 jaar na de oprichting van het militaire bondgenootschap. Met de toetreding van de Finnen tot het bondgenootschap wordt de grens van de NAVO met Rusland in een klap verdubbeld. Finland en Rusland delen een grens van meer dan 1300 kilometer. Stoltenberg sprak eerder vandaag van een "historisch moment". Hij zei dat de toetreding van de Finnen een direct gevolg is van de Russische invasie in Oekraïne.

'De hypermoderne krijgsmacht van de Finnen is een grote plus voor de NAVO'

Trump voor de rechter

Donald Trump wordt vanavond voorgeleid voor een rechter in New York. De zaak draait om het betalen van zwijggeld aan pornoactrice Stormy Daniels in aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2016. Trump is de eerste (oud-)president in de geschiedenis van de VS die strafrechtelijk vervolgd wordt. Maar er zijn meer zaken tegen Trump, die tot serieuzere strafeisen kunnen leiden. Wat betekenen de strafzaken voor zijn populariteit?

Overleeft Trumps populariteit de rechtszaken tegen hem?

Nieuwe stikstofnederlaag?

In politiek Den Haag en bij vergunningsverleners wordt met spanning uitgekeken naar een uitspraak van de Raad van State morgen. Die beslist dan of de rekenmethode voor het bepalen van stikstofneerslag in stand kan blijven. De rekenmethode van het kabinet komt er op neer dat bij een vergunningsplichtig project de stikstofneerslag tot een straal van 25 kilometer wordt berekend. Een wetenschappelijke onderbouwing voor 25 kilometer ontbreekt.

Gaat Nederland straks nog verder op slot?

Doorstart Lightyear

De maker van elektrische zonneauto's, Lightyear, maakt een doorstart. Daardoor kan de Lightyear 2 worden gebouwd. Investeerders haalden binnen een dag 8 miljoen euro op. We spreken Lightyear-topman en medeoprichter Lex Hoefsloot en één van de investeerders.

Lightyear maakt een doorstart

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl