Honderden buurtbewoners pleiten voor een onafhankelijk onderzoek naar de verkeerssituatie rond de Vleutenseweg
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Buurtbewoners eisen onafhankelijk onderzoek na dodelijk busongeluk Utrecht

Buurtbewoners pleiten voor een onafhankelijk onderzoek naar de verkeersveiligheid van de Vleutenseweg in Utrecht. Ze hebben een petitie met 500 handtekeningen vanochtend aan de gemeente Utrecht aangeboden. Aanleiding is het busongeluk waarbij vorige week een 7-jarig meisje om het leven kwam.

Het meisje kwam vorige week vrijdag om bij een botsing met een bus op de Vleutenseweg. Haar 5-jarige broertje raakte zwaargewond.

De petitie is een initiatief van oud-SP-Kamerlid Nine Kooiman. Zij woont in de buurt en was vorige week getuige van het ongeluk, vertelt ze aan RTV Utrecht. "Ik heb zelf ook twee kinderen van precies dezelfde leeftijd en zag echt mijn grootste nachtmerrie voor mijn ogen voltrekken", zegt ze. "Ik durf nooit meer dit punt te nemen met mijn kinderen."

Onoverzichtelijk

Buurtbewoners, medewerkers van basisscholen in de buurt, de lokale sportschool en meerdere horecazaken in de buurt van de Vleutenseweg hebben de petitie ondertekend. Zij vinden de straat te onoverzichtelijk. Ze willen dat bewoners worden betrokken bij het veiliger maken van de Vleutenseweg, die dwars door de wijken Lombok en Nieuw-Engeland loopt.

Ook buurtbewoner Henno Oldenbeuving is initiatiefnemer van de petitie. Hij zag het ongeluk gebeuren en staat sindsdien in nauw contact met de buurt, vertelt hij aan RTV Utrecht:

Buurtbewoners starten petitie over dodelijk busongeluk Utrecht

Wethouder Lot van Hooijdonk en VVD-raadslid Gertjan te Hoonte namen de petitie in ontvangst. Op dit moment doet de politie nog onderzoek naar het ongeluk. Daarna zal ook de gemeente Utrecht onderzoek doen naar de verkeerssituatie, zoals gebruikelijk bij ernstige ongevallen.

De gemeente laat naar aanleiding van de petitie weten in gesprek te gaan met betrokken bewoners en een externe partij te laten kijken naar de verkeerssituatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl