Politieagenten bij de plek waar het ongeluk gebeurde
NOS NieuwsAangepast

Buurt geschokt na dodelijke aanrijding met stadsbus in Utrecht

Buurtbewoners reageren geschokt op het ongeluk met een stadsbus in Utrecht waarbij vanmorgen een meisje van zeven om het leven kwam en haar broertje van vijf zwaargewond raakte. "Het was meteen duidelijk het foute boel was", zegt een jonge vader, die aan de Vleutenseweg, de straat van het ongeluk, woont.

Een buurtbewoner reageert geschrokken op de dodelijke aanrijding:

'Meteen duidelijk dat het foute boel was'

Hij zag vanmorgen ooggetuigen die in shock waren. "Je woont midden in de stad dus we zeggen altijd al tegen onze kinderen dat ze goed moeten opletten, maar dit zet je weer aan het denken. Je moet hier vijf rijbanen over en dus steeds opnieuw links-rechts kijken. "

Geen stoplichten

De drukke Vleutenseweg is een belangrijke verkeersader ten westen van het stadscentrum. Tussen de twee rijrichtingen en fietspaden is in het midden een busbaan aangelegd waar dagelijks vele tientallen bussen gebruik van maken. Op de plek van het ongeluk, bij de kruising met de Van Koetsveldstraat, staan geen stoplichten maar haaientanden voor overstekende fietsers en voetgangers.

De busbaan waar het ongeluk gebeurde

Burgemeester Dijksma wil niet vooruitlopen op de vraag of de weginrichting een rol heeft gespeeld bij het ongeluk. Ze wil eerst het onderzoek van de politie afwachten, maar erkent wel dat het ongeval gebeurde "op een heel drukke locatie".

"Voor alle ouders met kinderen is dit de grootste nachtmerrie", zegt Dijksma. Ze roept getuigen van het ongeval op om zich te melden bij de politie, zodat duidelijk wordt wat er is gebeurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl