Piotr Zielinski en Victor Osimhen vieren de 1-0 van de laatste
NOS Voetbal

Napoli heeft geen moeite met Eintracht en is voor het eerst CL-kwartfinalist

Napoli heeft zich zonder veel problemen voor het eerst geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Italianen wonnen in het eigen Stadio Diego Armando Maradona met 3-0 van Eintracht Frankfurt en dat was na de 2-0 zege van drie weken geleden in Duitsland ruim voldoende.

Napoli, dat in de Serie A met een voorsprong van achttien punten op 'achtervolger' Internazionale hard op weg is naar z'n eerste landstitel sinds 1990, kon weinig meer gebeuren in het tweede treffen met Eintracht. Niet in de laatste plaats daar de Duitsers in de aanval de geschorste Randal Kolo Muani (hij kreeg rood in het eerste duel) en geblesseerde Jesper Lindstrom misten.

Chvitsja Kvaratschelia omspeelt Aurelio Buta

Bovendien moesten de gasten het stellen zonder steun van de eigen aanhang, daar de Italiaanse autoriteiten hen al bij voorbaat de toegang ontzegd had, uit angst voor ongeregeldheden. Maar die kwamen er toch. Voorafgaand aan de wedstrijd kwam het tot zware vechtpartijen tussen de politie en fans van de Duitse club, die toch naar Napels waren afgereisd.

Hoog van de grond

Chvitsja Kvaratschelia kreeg voor rust twee beste kansen om de opdracht voor Eintracht nog moeilijker te maken dan die al was. De Georgische revelatie van dit seizoen stuitte zowel na een lange rush als na een slim passje van Piotr Zielinski op doelman Kevin Trapp.

Die was in de extra tijd van de eerste helft echter kansloos op de knappe kopbal van de hoog van de grond komende Victor Osimhen, die te veel vrijheid gegund werd na de voorzet van Matteo Politano: 1-0.

Victor Osimhen komt hoog van de grond om de 1-0 binnen te knikken

En in de 53ste minuut was het weer raak en opnieuw via Osimhen, die sinds zijn oogbreuk anderhalf jaar geleden met een masker speelt, hoewel dat uit medisch oogpunt niet meer nodig is. De populaire Nigeriaan rondde een fraaie Napolitaanse aanval af met een intikker, waarbij hij wel zijn arm blesseerde.

De sterk spelende Zielinski mocht daarna ook nog een duit in het zakje doen door vanaf de penaltystip dwars door het midden de 3-0 te laten aantekenen. Dat was meteen ook het sein voor de mannen van succescoach Luciano Spalletti, die in de groepsfase Ajax met 6-1 en 4-2 omver speelden, om het gas los te laten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl